Hoogste punt De Zalmhaven II bereikt

Hoogste punt De Zalmhaven II bereikt

Afgelopen week heeft De Zalmhaven II in Rotterdam het hoogste punt van de bouw bereikt. Daarmee zijn twee van de drie woontorens van het nieuwbouwproject op hun definitieve hoogte van 70 meter. Er wordt onverminderd hard doorgewerkt aan De Zalmhaven I. Deze zal naar verwachting medio september 2021 haar hoogste punt van 215 meter behalen. Traditioneel worden mijlpalen als het hoogste punt op de bouwlocatie gevierd. In verband met de coronapandemie vinden er nu geen festiviteiten plaats op De Zalmhaven. Wel krijgen de kopers van De Zalmhaven II een attentie om dit heuglijke feit te vieren.

De Zalmhaven is een nieuwbouwproject in het hart van Rotterdam. Het project is een ontwikkeling van Zalmhaven CV, een samenwerkingsverband van gebieds-ontwikkelaar AM en (gebieds)ontwikkelaar en investment manager Amvest. Het project bestaat uit 485 hoogwaardige appartementen en Herenhuizen, verdeeld over een complex met drie torens. De bouw is in handen van BAM Bouw en Techniek – Grote Projecten.

‘Met het hoogste punt van De Zalmhaven II is wederom een mooie mijlpaal bereikt. De Zalmhaven II is net als zijn broertje en zusje, De Zalmhaven I en III, geen solitair gebouw, maar onderdeel van een echte gebiedsontwikkeling, in goede samenhang met de bestaande omgeving van het Scheepvaartkwartier. In de nabijheid staan drie woontorens van circa 100 meter, de Hoge Heren en de Hoge Erasmus. De contouren worden dan ook steeds beter zichtbaar en we zien hoe De Zalmhaven als geheel haar plek krijgt in de omgeving maar ook in Rotterdam. Dat is geweldig om te zien’. Edwin van Leeuwen, ontwikkelmanager Amvest namens Zalmhaven CV.

 ‘Gezien de buitengewone omstandigheden van dit jaar, is het meer dan indrukwekkend om te zien hoe spoedig het hoogste punt van Zalmhaven II en III is bereikt. Deze efficiëntie getuigt van zeer goede planning en teamwerk van alle betrokkenen! Wij kijken uit naar het voltooide en volledig in de omgeving geïntegreerde project’. Kees Kaan, KAAN Architecten

  ‘Door gezamenlijke inspanningen, goede afstemming van alle activiteiten met onze partners, opdrachtgever en de juiste teamspirit mogen we ondanks de coronapandemie en de beperkende maatregelen trots zijn op deze mijlpaal. Bernd Schönherr, projectdirecteur De Zalmhaven namens BAM Bouw en Techniek

 De verkoop van de koopwoningen verloopt voorspoedig. 90% is reeds verkocht. Amvest neemt alle 200 vrije sector huurwoningen op in de investeringsportefeuille van één van haar klanten. De eerste woningen zullen naar verwachting in 2022 worden opgeleverd.

Over De Zalmhaven II en III

De Zalmhaven II en III, beiden 70 meter hoog, zijn ontworpen door Kees Kaan van KAAN Architecten. In deze torens, die aan het nieuw in te richten openbare park aan de Gedempte Zalmhaven liggen, worden 196 appartementen en 33 eengezinswoningen gerealiseerd, in de koop- en huursector. Voor bewoners is er een grote gedeelde tuin op het dak en een parkeergarage.

Het uiterlijk van De Zalmhaven is met uiterste zorg ontworpen. Bij het ontwerp van de plint – de ‘gevel’ die vanaf de straat het best zichtbaar is – is het uitgangspunt geweest dat het uiterlijk hiervan levendigheid toevoegt aan het straatbeeld. Zo zijn er in de plint voordeuren van de stadswoningen en de entrees van de appartementen. Ook zijn er terrassen en balkons aan de straat- en parkzijde gerealiseerd. Deze en andere facetten versterken de levendigheid en de beleving van het gebied in het scheepsvaartkwartier.

Duurzaam
Ook op het gebied van duurzaamheid zijn veel maatregelen getroffen. De gebouwen van De Zalmhaven hebben een hoge isolatiewaarde en worden voorzien van zonnepanelen, warmte terugwinsystemen en warmtepompen. Ook winnen de liften een deel van de gebruikte energie terug.

De daktuin op de parkeergarage isoleert en vertraagt de regenwaterafvoer. Daktuinen zijn de nieuwe koelte-eilanden in de stad en vangen fijnstof af. Daarnaast leveren ze ook nog een bijdrage in de reductie van geluid en het vastleggen van CO2. De witte gevels en de daktuin leveren daarnaast een positieve bijdrage ten aanzien van de binnenstedelijke opwarming in de zomerdagen.

Hypotheekadviseur Rotterdam

5/5 - (3 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl