Impuls voor gebied Coolhaven

Impuls voor gebied Coolhaven

Coolhaven wordt in de toekomst een gebied waar ruimte is voor wonen, maatschappelijk vastgoed en medisch-commerciële bedrijvigheid.

Hans Beekman, directeur ruimtelijke economische ontwikkeling van het cluster Stadsontwikkeling van de gemeente, Job van Zomeren, directeur ERA Contour en Ton Vaags, directeur van J.P. van Eesteren, hebben deze week een grondreservering ondertekend voor een perceel grond aan de G.J. de Jonghweg ter grootte van bijna 10.000 m2. In deze reservering worden alle afspraken over de inrichting van dit gebied vastgelegd. De marktpartners krijgen drie jaar de tijd om de ontwikkeling van dit gebied van de grond te krijgen. Zij gaan partijen werven die willen bijdragen aan deze gebiedsontwikkeling.

Duurzaamheid, veiligheid en buitenruimte

Duurzaamheid, veiligheid en een uitnodigende buitenruimte zijn een belangrijk uitgangspunt voor de toekomstige plannen. Door de focus op de ´menselijke maat´ kan er een goede uitwisseling ontstaan tussen alle functies in het gebied. Bijzondere bijkomstigheid is dat Coolhaven in de toekomst wellicht via een loopbrug wordt verbonden met het Erasmus MC.

​Hoboken

De aanpak van Coolhaven maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling van Hoboken. Verschillende instellingen in Hoboken, waaronder medische, onderwijs- en zorginstellingen, zetten zich in voor het versterken van de unieke kwaliteiten van het gebied Hoboken.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl