NBU wint tender bouw woningen Park De Twee Heuvels

NBU wint tender bouw woningen Park De Twee Heuvels

De tender voor de bouw van 32 woningen in Park De Twee Heuvels is gewonnen door Nederlandse Bouw Unie (NBU). Het gaat om de bouw van 20 twee-onder-één-dak en 12 drie-onder-één-dak voor de vrije verkoop in het hoger en top segment.
De woningen komen in twee nieuwe buurtschappen, aan de rand van Park De Twee Heuvels aan de Dwarsdijk in de Rotterdamse wijk IJsselmonde.

Wonen aan het groen

De woningen van de twee buurtschappen zijn ontworpen door MIX Architectuur. Het Ruisende Riet, met 18 woningen, sluit qua inrichting van het gebied aan op de bestaande en nog aan te leggen sloten. Bij de 16 woningen van De Bloeiende Bende zijn kleur en bloei leidend. De woningen zijn per buurtschap met elkaar verbonden door een collectief groen binnenhof. NBU heeft dit plan gewonnen omdat ze een hoge kwaliteit nastreeft en daarnaast onderscheidend is om duurzaamheid zowel in het gebied als in de woningen als één geheel te vertalen. Daarin is NBU geadviseerd door Merosch duurzaamheidsadviseurs. De buitenruimte en het binnenhof zijn het ontwerp van MAAK uit Amersfoort. De bewoners worden gezamenlijk eigenaar van de binnenhof dat uitnodigt tot onderlinge verbinding.

Vensters op het park

Door de woonkamer en keuken op de 1everdieping te positioneren ontstaat de mogelijkheid om aan verschillende zijden uit te kijken over het parklandschap en de collectieve binnenhof. Alle woningen krijgen grote zonnige privé terrassen aan hun woonkamers en beschikken over een overbouwde parkeerplaats in de woning. De woningen zijn ontworpen met een heldere, horizontale opbouw en een plat dak. De krachtige woonsculpturen in het groen zijn 3 bouwlagen hoog en worden afgewerkt met natuurlijke materialen als houten geveldelen.

Planning

Naar verwachting start de verkoop medio 2021 en de bouw later dat jaar. De huidige schetsontwerpen worden de komende tijd uitgewerkt. Mocht u zijn geïnteresseerd in dit plan, dan kunt u uw emailadres en NAW-gegevens mailen naar algemeen@nbu.nl. U krijgt dan bericht als de projectwebsite is gelanceerd.

Bron: TW3

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl