Nieuwbouw Rubroekstraat in Rotterdam officieel van start

Nieuwbouw Rubroekstraat in Rotterdam officieel van start

Op 15 december 2021 is het officiële startschot gegeven voor een nieuwbouwproject aan de Rubroekstraat in het Rotterdamse Crooswijk. In opdracht van Havensteder realiseert Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling er in totaal 60 sociale huurappartementen en -maisonnettes. De woningen kenmerken zich door een fraai ontwerp, maar ook door een hoog niveau van comfort en duurzaamheid. Zo worden zij uitstekend geïsoleerd en aangesloten op het warmtenet van Eneco.

De 44 appartementen krijgen twee of drie kamers, de 16 maisonnettes vier. Urias Santos Bakker, directeur Onderhoud & Ontwikkeling van Havensteder: “De diversiteit in omvang en indeling maakt deze betaalbare nieuwbouwwoningen zeer geschikt voor uiteenlopende doelgroepen, zoals starters en gezinnen. Zij dragen daarmee bij aan de wijk én aan de stad.”

Intensieve samenwerking

Raymond van der Kruk, Ontwikkelingsmanager van Van Mierlo: Bouw & Ontwikkeling: “Een intensieve samenwerking met Havensteder heeft geleid tot een chique ontwerp en een nieuwe kwaliteitsimpuls voor Crooswijk. Er is gekozen voor een Design & Build aanpak, waarbij wij onze expertise al vroeg konden inbrengen. Daardoor kunnen wij een optimaal duurzaam en zeer comfortabel wooncomplex opleveren.” Bas Kurvers, wethouder Bouwen en Wonen in Rotterdam vult aan: “Dit is een hele mooie ontwikkeling in meerdere opzichten. De woningen dragen bij aan de duurzaamheidsambities van de stad, maar nog belangrijker, de maisonnettes zijn met hun afmetingen en aantal kamers bijzonder geschikt voor gezinnen. Een doelgroep die we heel graag binnen onze stadsgrenzen willen houden.”

De komende tijd start Van Mierlo met de ruwbouwwerkzaamheden, waaronder de heiwerkzaamheden en het aanleggen van de fundering. Het project wordt naar verwachting in het voorjaar van 2023 opgeleverd.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl