Nieuwbouw Tweebosbuurt Rotterdam gestart

Nieuwbouw Tweebosbuurt Rotterdam gestart

Op 15 maart startte in de Rotterdamse Tweebosbuurt de bouw van Parkstad Blok S. Woningcorporatie Vestia bouwt op de hoek van de Hilledijk en de Putselaan 137 nieuwe sociale huurwoningen. Bas Kurvers, Wethouder Bouwen en Wonen van de Gemeente Rotterdam, Robert Straver, directeur Wonen van Vestia en Peter Picavet, directeur van bouwbedrijf Remmers gaven het symbolische startschot voor de bouw.

Bas Kurvers: “In Rotterdam-Zuid werken we hard aan betere scholen, meer werkgelegenheid én kwalitatief betere huizen. Zodat Rotterdamse starters en doorstromers hier kunnen blijven wonen”.

Dit zijn de doelen van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid. De vernieuwing van de Tweebosbuurt is hier onderdeel van. De 137 nieuwe woningen zijn bedoeld voor bewoners van de Tweebosbuurt. In eerste instantie voor hen die voor de vernieuwingsplannen hun bestaande woning (hebben) moeten verlaten en graag in de buurt blijven of er willen terugkeren.

“Deze nieuwbouw is ontzettend belangrijk. We bouwen voor de Tweebossers die nu al in de wijk wonen en straks naar hun oude buurt willen terugkeren”, aldus Robert Straver.

Architectenbureau LEVS maakte een ontwerp in drie delen met diverse woningen. Er komt een toren en een galerijblok met twee- en driekamerappartementen voor kleinere gezinnen. En eengezinswoningen met vier, vijf of zelfs zes kamers én een tuin of terras, die ruimte bieden aan grotere gezinnen. De woningen worden aangesloten op het stadsverwarmingsnet en krijgen geen gasaansluiting.

Peter Picavet: “Voor een bouwer is dit een mooi project om te maken; een groot project op een kleine bouwplaats. We bouwen woningen voor de toekomst, met een langere levensduur en energiezuinig.”

Vestia verwacht dat de nieuwe woningen in het eerste kwartaal van 2023 klaar zijn.

 

3.4/5 - (12 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl