Nieuwbouw Vinkenstraat in Rotterdam officieel van start

Nieuwbouw Vinkenstraat in Rotterdam officieel van start

Deze week is op feestelijke wijze het officiële startschot gegeven van een nieuwbouwproject aan de Vinkenstraat in de Rotterdamse wijk het Oude Noorden. In opdracht van woningcorporatie Havensteder worden daar door Waal 43 sociale huurwoningen gebouwd in vier verschillende typen. Zij worden uitstekend geïsoleerd en bovendien aangesloten op het warmtenet van Eneco, wat de woningen niet alleen comfortabel maakt, maar bovendien erg energiezuinig. Oplevering vindt naar verwachting eind 2022 plaats.

Bas Kurvers, wethouder van Bouwen, Wonen & Energietransitie in Rotterdam. “Met dit project komt er een gevarieerd aanbod van sociale huurwoningen voor gezinnen en senioren”, aldus Kurvers. Urias Santos Bakker, directeur Onderhoud & Ontwikkeling bij Havensteder: “Deze nieuwe sociale huurwoningen zijn niet alleen duurzaam en toekomstbestendig, maar ook in esthetische zin voegen ze veel toe aan de wijk.” Sven-Pieter van der Giesen, adjunct-directeur Productie bij Waal vult aan: “Wij hebben veel zin in de realisatie van dit betaalbare binnenstedelijke project: een uitdaging die ons zowel qua ontwikkeling als engineering als realisatie op het lijf geschreven is! We hopen op deze manier een mooie bijdrage te leveren aan de maatschappelijke ontwikkeling van deze wijk.”

Waal realiseert 20 maisonnettes van zo’n 90 vierkante meter, met drie of vier kamers en een achtertuin. Ook komen er 22 appartementen van ongeveer 52 vierkante meter en één appartement van circa 67 vierkante meter. Om de nieuwbouw optimaal passend te maken in de historische wijk komen diverse architectonische elementen van de gesloopte bebouwing terug in de nieuwbouw. Voorbeelden zijn onder meer de pandsgewijze gevelopbouw met rijke variaties in het gevelmetselwerk. Ook volgt iedere woning de kromming van de Vinkenstraat.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl