Ontwikkeling van Parkstad Rotterdam

Ontwikkeling van Parkstad Rotterdam

Aan beide kanten van de Laan op Zuid, tussen de Kop van Zuid, de Afrikaanderwijk en de wijk Feijenoord wordt Parkstad ontwikkeld. Parkstad wordt de verbinding tussen Oost en West en vormt een mooie entree naar de rest van Zuid. Door het ontwikkelen van een leefomgeving voor diverse doelgroepen behoort de locatie bij het toekomstige, steeds grotere, centrum van Rotterdam. Een mooie stedelijke wijk met meer dan 1.000 woningen en allerlei voorzieningen. Het woningbouwprogramma bestaat onder andere uit het nieuwbouwproject Remisehof.

Wie regelmatig over de Laan op Zuid rijdt, zag de ontwikkeling de laatste maanden op hoog tempo vorderen. Naast het Remisehof bouwen binnen het gebied Parkstad ook Overmaas en De Machinistenhof flink door. De projecten, samen goed voor ongeveer 400 woningen, leveren een belangrijke bijdrage aan de Rotterdamse ambitie om 50.000 woningen te bouwen in de periode tot 2040. De oplevering van de eerste fase van bouwproject het Remisehof is woensdag 10 juni 2020 van start gegaan. In totaal krijgen 172 nieuwe bewoners de sleutels van hun nieuwe woning uitgereikt.

HET REMISEHOF

Het Remisehof is een van de grootste woningbouwprojecten binnen het gebied Parkstad. Gelegen aan de Laan op Zuid, vormt het een belangrijke schakel tussen de Kop van Zuid en Afrikaanderwijk. Met het project het Remisehof wordt een onderscheidend nieuwbouwproject neergezet op een steenworp afstand van diverse Rotterdamse bekende plekken zoals de Erasmusbrug, Katendrecht en de Afrikaandermarkt. De nieuwe, comfortabele woningen vormen een groot contrast met vroeger. Toen trams en bussen hier wachtten op hun volgende rit en overslag plaatsvond van de scheepvaart naar de trein. Fase 1 van het project bestaat uit de bouwblokken ‘De Remise’ en ‘De Spoorweghaven’ waar 137 vrije sector huurwoningen en 36 koopwoningen deel van uitmaken.

Een uniek onderdeel van het project zijn de afgesloten parkeergarage en de grote, gemeenschappelijke groene binnentuinen. De binnentuinen werken als een oase van rust waardoor ze een perfecte balans bieden in het hedendaags stedelijk wonen. Voor kinderen biedt het daarnaast een veilige plek om te spelen. De woningen zijn dan ook in trek bij gezinnen. Daarmee draagt het project niet alleen bij aan de bouwambitie. Het helpt ook bij een andere doelstelling, namelijk gezinnen een fijne woonplek in de stad bieden.

FASE 2: LAATSTE WONINGEN IN DE VERKOOP

Inmiddels is de voorbereiding van de start van de bouw van fase 2 gestart. Deze fase bestaat uit het bouwblok “Het Spuikanaal” dat bestaat uit 79 koopwoningen en appartementen. De verkoop van fase 2 is in februari 2020 gestart en bijna alle woningen zijn verkocht.

TEAM REMISEHOF

Remisehof wordt gerealiseerd door een samenwerkingsverband van Stevast Baas & Groen B.V. & Dura Vermeer Bouw Zuid West B.V. De plannen zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met architectenbureau Powerhouse en landschapsarchitect Delva.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl