OurDomain Rotterdam Blaak bereikt hoogste punt

OurDomain Rotterdam Blaak bereikt hoogste punt

De bouw van de nieuwe, moderne en duurzame woontoren OurDomain Rotterdam Blaak (voorheen Bright), pal naast de André van der Louwbrug en de Willem de Kooning Academie, heeft het hoogste punt bereikt, zo laat Stebru weten. De ranke, 24 verdiepingen en 70 meter hoge woontoren wordt gebouwd op een unieke plek: één van de laatste stukken bouwgrond in de binnenstad waar sinds het bombardement in mei 1940 geen nieuwbouw is gepleegd. De verhuur van de 612 woningen in het complex start in juni van dit jaar, de oplevering staat gepland in het eerste kwartaal van 2022.

OurDomain Rotterdam Blaak is een investering van internationaal ontwikkelaar, belegger en beheerder Greystar en ontwikkeld door Stebru en BOAG (inmiddels overgegaan in Drees & Sommer Netherlands). Het ontwerp is van Tangram Architekten. Stebru is verantwoordelijk voor de bouw, Drees & Sommer verzorgt in opdracht van Stebru het procesmanagement en de kwaliteitsborging tijdens de ontwikkeling en de realisatie. Greystar zal de exploitatie van de woningen na oplevering in eigen hand nemen.

Robert Steenbrugge, Algemeen Directeur Stebru: “Deze unieke plek, een kleine bouwplaats voor zo’n grote ontwikkeling midden in de binnenstad, is natuurlijk een enorme logistieke uitdaging. Ik ben erg trots op wat we op deze ‘postzegel’ realiseren en vooral op dat alles nog steeds volgens planning verloopt.”

All-inclusive wonen waar alles wordt verzorgd

De 612 studio’s en appartementen voor studenten, young professionals, jonge stellen en singles, zijn ontworpen en gebouwd rondom de nieuwe, moderne manier van leven van de doelgroep. De woningen zijn deels gestoffeerd en deels volledig gemeubileerd en zijn hoogwaardig, efficiënt en modern afgewerkt. Het woonconcept is gericht op ‘ontzorgen’ van de bewoners met een breed pakket aan services en faciliteiten zoals een 24/7 hospitalitydesk, fitness, lounge en koffiebar, bibliotheek, gemeenschappelijke werk- en studieruimtes en een grote fietsenstalling. Op het dak van het gebouw op 70 meter hoogte aan de kant van de Blaak, komt een 600 m² groot groen dakterras met uitzicht over de skyline van Rotterdam dat toegankelijk is voor alle bewoners. In de plint van het gebouw komen onder andere horecafaciliteiten en een gym.

Start verhuur

De woonoppervlakte van de appartementen varieert van ca. 18,5 m² tot 53 m², de huurprijzen starten vanaf EUR 590. Naar verwachting start de verhuur in juni 2021 en worden de woningen in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd.

Wijnhavengebied

Met diverse woontorens wordt het Wijnhavengebied sinds eind jaren tachtig nieuw leven ingeblazen. Dit betekent een verdichting van de binnenstad en een mix van de functies wonen, werken, winkelen en uitgaan.

Hypotheekadviseur Rotterdam

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl