Pioniers gezocht voor SAWA, het eerste houten woongebouw van Rotterdam

Pioniers gezocht voor SAWA, het eerste houten woongebouw van Rotterdam

De plattegronden en informatie van de eerste 6 woningen in SAWA staan online. SAWA wordt het eerste houten woongebouw van 50 meter hoog in Rotterdam. Voor de eerste woningen zoeken ontwikkelaars Nice Developers en ERA Contour mensen die graag in dit gebouw op de Lloydpier willen wonen en het niet erg vinden dat nog niet alles vastligt. Pioniers die dat aandurven en zo verzekerd zijn van een appartement in SAWA, terwijl het project nog volop in ontwikkeling is.

De afgelopen weken zijn er veel (online) gesprekken geweest met mensen die graag in SAWA willen wonen. Over het belang van biodiversiteit, over het waarom van bouwen in hout en over de manier waarop in SAWA de deeleconomie een plek gaat krijgen. “Dit proces van meedenken en toetsen van onze plannen past bij de fase waarin we zitten met het project. En het past bij onze klantgerichte aanpak,” aldus Mark Compeer, ontwikkelaar van Nice Developers. “Het is geweldig om te merken dat er veel interesse is. De vraag: ’wanneer gaan de woningen nu in verkoop?’, is zeker de meest gestelde vraag in alle online avonden die we hebben gehad. We willen graag tegemoetkomen aan de vraag, terwijl we ook nog bezig zijn met de planvorming. We zoeken mensen die daar niet nerveus van raken.”

Royale groene terrassen en gezond woonklimaat
In totaal komen er circa 59 koopwoningen en 50 middenhuur woningen in het project. SAWA wordt in CLT (cross laminated timber) gebouwd. Het gebouw krijgt royale groene terrassen, goed voor de versterking van de biodiversiteit, juist ook in Rotterdam. SAWA staat symbool voor een nieuwe generatie gebouwen. Het ontwerp draagt bij aan een gezond woon- en leefklimaat. In samenwerking met stadsecologen wordt een gebouw ontworpen, waarin het groen is geïntegreerd in balkons, terrassen en dek. Alle informatie over de woningen die nu in voorverkoop zijn, staat op www.woneninsawa.nl. Inschrijven voor een reservering kan vanaf 13 juli t/m 19 juli. Alle woningen in SAWA hebben genereuze buitenruimtes, uitzicht over de stad, de Maas en de Schiehaven en zijn vrij in te delen.

Samenwerkende partners
Nice Developers en ERA Contour ontwikkelen SAWA. Mei architects and planners heeft opdracht gekregen om dit appartementengebouw te ontwerpen. Zij wonnen de Rotterdam Architectuurprijs met Fenix I en ontwierpen in het Lloydkwartier onder meer de Schiecentrale en het Jobsveem. Als makelaar is het team van Kettner Makelaardij uit Rotterdam aangehaakt.

 

 

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl