Provast bouwt Markthal Rotterdam met J.P. van Eesteren

Provast bouwt Markthal Rotterdam met J.P. van Eesteren

Provast en TBI-onderneming ​J.P. van Eesteren hebben donderdag 7 juni op de PROVADA de aannemingsovereenkomst ondertekend voor de Markthal Rotterdam. Het betreft de bovenbouw van het project en de afbouw van de ondergrondse parkeergarage. De totale investeringswaarde van de Markthal bedraagt circa € 175 miljoen.

De bovenbouw bestaat uit de overdekte marktvloer, winkels en woningen. In april was de financiering van € 85 miljoen door ABN AMRO Real Estate Finance hiervoor al rond. In september dit jaar wordt gestart met de bovenbouw. De parkeergarage is inmiddels gereed en is door TBI-onderneming Mobilis en Martens en Van Oord gerealiseerd. In september 2014 opent de Markthal haar deuren.

De Markthal wordt het middelpunt van het Laurenskwartier. Het Laurenskwartier heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot de hipste en gezelligste woonbuurt van Rotterdam en zal de komende jaren alleen nog maar levendiger worden. Ook nu al zijn er volop voorzieningen. Van winkels tot uitgaansgelegenheden en van de markt tot een sportschool; letterlijk alles ligt om de hoek.

Markthal Rotterdam

Dit innovatieve multifunctionele project in het Laurenskwartier te Rotterdam bestaat uit een grote overdekte marktvloer, 8.000 m² winkel- en horecaruimte, 226 appartementen (waarvan 124 koopappartementen) en een 4-laagse ondergrondse parkeergarage met 1200 parkeerplaatsen. De parkeergarage is verkocht aan de gemeente Rotterdam, de winkels, horeca en marktvloer aan Corio en 102 appartementen aan Vesteda. MVRDV architecten is verantwoordelijk voor het spectaculaire ontwerp.

Markthal Experience

Het informatiecentrum ‘Markthal Experience’ wordt gebruikt om geïnteresseerden te informeren over dit unieke vastgoedconcept en is op afspraak beschikbaar. Daarnaast is het centrum iedere dinsdag en zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uurvoor het publiek geopend. De entree van de Markthal Experience bevindt zich aan de Binnenrotte, ter hoogte van station Blaak.

markthal rotterdam

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl