Startsein bouw 28 duurzame en gasvrije woningen in deelplan Kopenhagen van Newport Nesselande, Rotterdam

Startsein bouw 28 duurzame en gasvrije woningen in deelplan Kopenhagen van Newport Nesselande, Rotterdam

De gemeente Rotterdam, Newport Nesselande CV (een samenwerking van gebiedsontwikkelaar AM, Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers en Lithos Bouw en Ontwikkeling) hebben het officiële startsein gegeven voor de bouw van 28 duurzame eengezinswoningen in deelplan Kopenhagen van Newport Nesselande in Rotterdam. Vanwege de coronarichtlijnen van het RIVM is ervoor gekozen om deze mijlpaal met de toekomstige bewoners en andere betrokkenen op virtuele wijze te vieren.

Newport Nesselande, deelplan Kopenhagen

Het plan Kopenhagen in Newport Nesselande wordt gerealiseerd aan de Siciliëboulevard in Rotterdam Nesselande en ligt direct aan de Zevenhuizerplas. In Kopenhagen komen in totaal 44 luxe koopappartementen, 49 luxe vrije sector huurappartementen en 28 koopwoningen. De bouw van de appartementen is al in oktober 2019 gestart. De 28 koopwoningen variëren in grootte van 147 m2 tot en met 155 m2. De prijzen waren vanaf € 455.000 tot en met € 489.000 v.o.n. Deze woningen zijn alle verkocht en worden volgens planning in het vierde kwartaal van 2021 opgeleverd.

De bewoners kunnen genieten van het strand en de Zevenhuizerplas die op loopafstand liggen. Winkels, openbaar vervoer en uitvalswegen zijn eveneens op korte afstand. Het ontwerp van het plan Kopenhagen komt van het Deense architectenbureau 3xNielsen. De realisatie is in handen van Van Omme & De Groot.

Duurzaam en toekomstbestendig

Kopenhagen wordt duurzaam ontwikkeld met een hoge ambitie op het gebied van energie en comfort. Alle woningen worden uitgevoerd met vloerverwarming en aangesloten op het stadsverwarmingsnet. Ook worden zonnepanelen aangebracht. Dit zorgt in combinatie met een goede isolatie voor een energiezuinige woning, die duurzaam en toekomstbestendig is. Een woning zonder gas biedt de bewoners meerdere voordelen. Gasvrij wonen draagt bij aan een gunstig (binnen)klimaat, het verschaft een financieel voordeel en zorgt voor een grotere veiligheid binnenshuis.

Met de voltooiing van deelplan Kopenhagen wordt de gebiedsontwikkeling Newport Nesselande in Rotterdam afgerond. In totaal zijn hier dan 464 woningen, circa 10.000 m2 aan winkelruimte en een parkeergarage voor circa 650 auto’s gerealiseerd. Het project won in 2011 de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling.

5/5 - (1 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl