Stevast en Syntrus Achmea winnen tender in Rotterdam!

Stevast en Syntrus Achmea winnen tender in Rotterdam!

Stevast Baas & Groen en Syntrus Achmea Real Estate & Finance hebben gezamenlijk een tender gewonnen voor de ontwikkeling van het Remisehof, tussen de Kop van Zuid en de Afrikaanderwijk in Rotterdam. Dura Vermeer Bouw Zuid West is mede risicodrager en bouwer van het project. De architect van het plan is Powerhouse Company.

Op de bouwkavels H en K van Parkstad Rotterdam worden 250 koop- en huurwoningen ontwikkeld door Stevast Baas & Groen, die ook de verkoop van 113 koopwoningen verzorgt. Syntrus Achmea RE&F verwerft 137 vrije sector huurwoningen voor het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF), waarin meerdere pensioenfondsen participeren.

De woningen kennen een grote diversiteit in grootte, indeling en prijs, wat het Remisehof aantrekkelijk maakt voor verschillende inkomensgroepen. Enerzijds kunnen bewoners uit de Afrikaanderwijk een volgende stap maken in hun wooncarrière, anderzijds wordt met comfort en gemak een doelgroep aangetrokken die een koopkrachtige impuls geeft aan de Afrikaanderwijk. Inwoners kunnen elkaar ontmoeten in grote collectieve binnentuinen en een autoluwe binnenstraat.

“Bij de uitwerking van het plan is het leggen van de verbinding tussen de Kop van Zuid en de Afrikaanderwijk essentieel geweest. Door op deze unieke plek een leefomgeving te creëren voor diverse doelgroepen behoort de locatie bij het toekomstige, steeds grotere, centrum van Rotterdam“, zegt Arco Smit, directeur eigenaar van Stevast Baas & Groen.

“De vraag naar middeldure huurwoningen in de grote steden is heel groot, zowel bij consumenten als institutionele beleggers”, zegt Rob Vester, director Ontwikkelingsbedrijf van Syntrus Achmea RE&F. “Wij zijn trots dat we met onze partners een bijdrage kunnen leveren aan het oplossen van die vraag. Remisehof legt op ingenieuze wijze een verbinding tussen de nieuwe Kop van Zuid en de oude Afrikaanderwijk. Dit project versterkt het sociale weefsel in de stad. Heel bijzonder.”

De bouw van de eerste woningen begint in 2018. De oplevering wordt eind 2019, begin 2020 verwacht. De huurtarieven worden bekendgemaakt bij de start van de verhuur, een half jaar voor de oplevering.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl