Strand Noord Nesselande

Strand Noord Nesselande

Trots presenteren wij namens Nederlandse Bouw Unie het project Strand Noord in Rotterdam Nesselande! Een bijzonder nieuwbouwproject, met een locatie die direct grenst aan het strand en het water van de Zevenhuizerplas. Zo’n locatie vraagt om luxe producten met een bijpassende uitstraling. Mooie grote glaspartijen verenigen binnen en buiten en strakke witte gebouwen met houten accenten sieren de waterlijn. Aan de binnenzijde zijn alle woningen luchtig, licht en zeer ruim opgezet. Vormgeving die aan Californische stranden niet zou misstaan. En dat onder de rook van Rotterdam!

Dit fraaie project heeft een uniek woonaanbod bestaande uit 15 Strandhuizen, 9 vrij liggende Steigervilla’s, 6 Kadewoningen en 25 exclusieve appartementen in het compacte complex Het Paviljoen. Het plan is omgeven door een exclusieve badplaats met een brede diversiteit aan (recreatieve) voorzieningen.

Het plan Strand Noord omvat vier woningtypologieën: de Strandhuizen zijn gepositioneerd langs het strand van de Zevenhuizerplas, in de statige Kadewoningen wordt het beste van de land- en waterwereld gecombineerd, de vrijstaande Steigervilla’s genieten van een ultieme waterervaring door de alzijdige oriëntatie en de appartementen in Het Paviljoen richten zich optimaal op de natuurlijke kwaliteiten van de omgeving; water, groen, zon en natuurlijk een prachtig uitzicht. De tuinen zijn georiënteerd op het zuidwesten of liggen aan het water. Het openbaar gebied is een eenduidig water- en duinlandschap dat zich vloeiend plooit rondom alle woningen en dat mede de drager vormt voor de identiteit van Strand Noord Nesselande. De architectuur past naadloos bij het unieke strandgevoel van deze locatie, het is bijna on-Hollands

De woningen liggen in een door de gemeente aan te leggen en te onderhouden groen vormgegeven openbaar gebied, passend bij de strand-sfeer. De percelen zijn compact, maar efficiënt en doeltreffend ingericht. Alle woningen beschikken over een royaal, zonnig terras en ten minste één privéparkeerplaats voor de woning, op de kade, of in de parkeerkelder onder Het Paviljoen. In het ontwerp van het openbare gebied is er rekening gehouden met een logische overgang van privé naar openbaar om ervoor te zorgen dat gasten op gepaste afstand van de terrassen blijven. Smalle paadjes die leiden tussen hoge (duin)grassen en verbinden de terrassen van de Strandhuizen met de wandelpromenade langs het strand. De landtongen bestaande uit grote keien die de Steigervilla’s met de kade verbinden geven het gebied het echte nautische karakter. De brede rietkragen en bloeiende oeverplanten rondom de Kadewoningen bieden een schuilplaats voor onder andere vissen en riet- en watervogels. En het kadeplein, naast Het Paviljoen, met een brede trappartij richting het water vormt een prachtig uitkijkpunt over de Zevenhuizerplas.

OMGEVING
Strand Noord is gelegen op het mooiste plekje van de Rotterdamse badplaats Nesselande, te midden van natuur, rust en water. Het eigentijdse Nesselande biedt alle faciliteiten die stadbewoners wensen: winkels, sportclubs, scholen, restaurants en natuurlijk het prachtige strand aan de Zevenhuizerplas. Met de auto ben je binnen enkele minuten op de snelweg en met de metro- en bushaltes op 800-1.000 meter is het openbaar vervoer perfect geregeld. Het stadscentrum is zowel per auto als met het openbaar vervoer goed en snel bereikbaar.

RECREATIE
De Zevenhuizerplas, het Rietveldpark en natuurgebied Eendragtspolder vormen gezamenlijk een heerlijk recreatiegebied met ongekende mogelijkheden midden in Rotterdam. Op het lange zandstrand aan de plas is het zowel in de zomer als in de winter goed toeven. Het Project 7 Cablepark biedt daarnaast voldoende vertier voor de meer avontuurlijke badgasten. Het Rietveldpark en de Eendragtspolder bieden rust en groen. De perfecte locatie om te sporten en ontspannen, je kunt er skaten, wandelen, hardlopen, fietsen, roeien en met een beetje geluk kunt u in de winter de schaatsen onder binden.

ONDERWIJS & OPVANG
Op het gebied van onderwijs en opvang heeft Nesselande veel te bieden. Er zijn diverse basisscholen zoals openbare basisschool Passe-Partout, de vrije Waldorfschool Nesselande en basisschool Het Spectrum met een christelijke identiteit. Aan de Robert van Het Hoffstraat is Intergraal Kindcentrum Samen Uniek gevestigd. Daarnaast zijn er nog diverse lokale voor- en naschoolse opvangcentra zoals kleinschalige opvang Babbels en Zus & Zo. Voor middelbaar, hoger en universitair onderwijs is er een grote keuze aan instellingen, waarbij Hogeschool Rotterdam en de Erasmus Universiteit goed bereikbaar zijn.

LUNCHEN AAN DE PLAS
Direct aan de boulevard is het gezellige etablissement Brasserie Lookies gelegen. Vanaf het mediterraan ingerichte terras kan het zicht op de plas adembenemend mooi zijn. De perfecte locatie voor een lunch in de zon. Bij de Project 7 BeachClub kunt u onder het genot van een hapje en een drankje heerlijk relaxen in de loungebanken terwijl de waterskiers en wakeboarders hun radicale trucs showen.

WINKELEN
Bakker Ammerlaan, Vishandel Atlantic, Neslon Schoenen, en Shoeby. Zomaar enkele namen van lokale winkels in Nesselande. Ook de grote landelijke partijen voor uw dagelijkse boodschappen zijn op loopafstand van Strand Noord aanwezig zoals de HEMA, het Kruidvat, de Jumbo en de Albert Heijn.

DISCLAIMER
Deze informatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld. De hierin opgenomen teksten, tekeningen, artist impressions, foto’s en dergelijke zijn ter indicatie. Wijzigingen en drukfouten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming is het niet toegestaan de inhoud van deze inhoud geheel of gedeeltelijk over te nemen of op enige andere wijze openbaar te maken.

MAKELAARS
Van Herk Makelaardij Capelle a/d IJssel
Lauwaars NVM Makelaars | Qualis
Ruseler Makelaars Nesselande

Nieuwbouwwijzer.nl