Startsein voor realisatie 89 woningen in Scheveningse Haven

Startsein voor realisatie 89 woningen in Scheveningse Haven

Op een unieke locatie, pal achter de duinen van het stille Zuiderstrand van Scheveningen, is de bouw van ZUIDKADE officieel van start gegaan. MRP en bouwende projectontwikkelaar VORM gaven – samen met de gemeente Den Haag en de toekomstige bewoners – het feestelijke startsein. Het zeer energiezuinige project ZUIDKADE met 75 appartementen en 14 herenhuizen maakt onderdeel uit van gebiedsontwikkeling DE ZUID op het voormalig Norfolkterrein in Scheveningen Haven.

Lisette Nijs, Directeur projecten gemeente Den Haag is trots: “Als gemeente zijn we enorm trots op de officiële start van deze nieuwe aanwinst voor de Scheveningse Haven. En wij zijn blij dat straks bijna 90 huishoudens kunnen genieten van hun nieuwe woning in Scheveningen Haven.”

“De bewoners ervaren straks een grote vrijheid tussen de duinen, het strand, de zee en dichtbij het centrum van Den Haag. Een uniek woonervaring.”
– Lauran Moos, VORM

Unieke locatie

ZUIDKADE bevindt zich op een unieke locatie, met uitzicht over de haven, de zee en de duinen. Het plan beschikt bovendien over een gemeenschappelijke groene binnentuin op de parkeergarage. Een beschut en rustig binnengebied, waar de 14 royale herenhuizen worden gerealiseerd. “Wonen uit de wind, maar in de zon”, vertelt Lauran Moors, projectontwikkelaar bij VORM. “De bewoners ervaren straks een grote vrijheid tussen de duinen, het strand, de zee en dichtbij het centrum van Den Haag. Een uniek woonervaring.”

Duurzaamheid

De woningen worden zo goed als energieneutraal opgeleverd, voorzien van hoogwaardige isolatie en installaties. Bodemwarmte in samenwerking met warmtepompen voorzien de woningen van de juiste temperatuur.

Gebiedsontwikkeling

ZUIDKADE maakt onderdeel uit van gebiedsontwikkeling DE ZUID, een ontwikkeling van VORM en MRP. Het totale plan omvat circa 400 woningen. Van appartementen tot grondgebonden woningen, omringd door havens, strand en zee. Eerder zijn deelplannen ZUIDDUIN, en ZUIDHAVEN gerealiseerd. De opvolgende fasen ZUIDZICHT, ZUIDBAAI en ZUIDHOF maken de gebiedsontwikkeling compleet.
LEVS Architecten en ZECC Architecten hebben de ontwerpen geleverd voor de appartementen. HOYT Architecten en Broos de Bruijn architecten hebben de herenhuizen van het plan ontworpen. ZUIDKADE wordt gerealiseerd door VORM Bouw. De oplevering van ZUIDKADE staat gepland in het eerste kwartaal van 2025.

5/5 - (1 stemmen)

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl