Blauwhoed zet volgende stap tot ontwikkeling S’MAAK

Blauwhoed zet volgende stap tot ontwikkeling S’MAAK

Woensdag 3 juni hebben Blauwhoed en gemeente Schiedam de overeenkomst voor een iconisch gebouw op de Kop van de Singel ondertekend.

Overeenkomst Kop van de Singel ondertekend

Met de ondertekening van een overeenkomst tot grondreservering zetten Blauwhoed en de gemeente Schiedam de volgende stap voor ontwikkeling op de Kop van de Singel. Woensdag 3 juni 2020 zetten directeur Eltjo Bouwman van Blauwhoed en wethouder Fahid Minhas (Bouwen en Wonen) hun handtekening onder het document. Deze grondreserveringsovereenkomst geeft de ontwikkelcombinatie Blauwhoed, MLA+, Stats Architecten en Bouwgroep Moonen een jaar de gelegenheid een haalbaar ontwikkelplan uit te werken.

Het college heeft voor deze prominente locatie tegenover het Stationsplein een iconisch gebouw voor ogen. Hoogwaardige bouw van woningen en voorzieningen versterkt de wijk en geeft een kwaliteitsimpuls aan de routes naar het centrum. De ontwikkelcombinatie met Blauwhoed heeft met haar visie op de Kop van de Singel in februari jl. de gemeentelijke uitvraag aan de markt gewonnen.

Visitekaartje

“Samen met de ontwikkelcombinatie gaat de gemeente het station en omgeving smaakmakend maken. Deze locatie is het visitekaartje van de stad en een kwalitatieve invulling ervan straalt uit naar alle kanten. De ruime keuze aan type woningen die hier ontwikkeld worden en de kwaliteit ervan, betekent ook een belangrijke bijdrage aan de Schiedamse woningvoorraad”, stelt wethouder Fahid Minhas van Bouwen en Wonen.

S’MAAK behelst de bouw van een complex met een grote verscheidenheid aan woningtypen: van studio tot werkwoningen, van (gezins)appartement tot penthouse. Het gaat om circa 75 woningen en een aantal commerciële ruimten. Eltjo Bouwman vertelt “Het streven van de ontwikkelcombinatie is begin 2021 een meer definitief ontwikkelplan te kunnen presenteren. S’MAAK is een belangrijke schakel tussen het station en de binnenstad. Naast een plek om te wonen wordt het ook een ontmoetingsplek voor alle Schiedammers en bezoekers van de stad.” De gemeente heeft twee maanden de tijd om te beoordelen of het ontwikkelplan plan haalbaar is.

Creativiteit de ruimte

Met de uitvraag voor ontwikkeling op de Kop van de Singel, heeft de gemeente Schiedam voor een andere manier van werken gekozen. Op het jaarlijkse ontmoetingspunt voor de vastgoedbranche, de Provada 2019, zijn marktpartijen uitgenodigd. De uitvraag was of zij hun visie op deze gezichtsbepalende locatie en hun creativiteit de ruimte wilden geven. De markt reageerde hier positief op. Zes ontwikkelaars hebben de uitdaging aangenomen. Daaruit zijn drie partijen geselecteerd om een presentatie te geven. Uiteindelijk kwam de inzending van de ontwikkelcombinatie met Blauwhoed, MLA+, Stats Architecten en Bouwgroep Moonen als winnaar uit de bus.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl