Feestelijke viering start bouw eerste fasen Park Harga in Schiedam

Feestelijke viering start bouw eerste fasen Park Harga in Schiedam

Wethouder Marcel Houtkamp van de gemeente Schiedam heeft het officiële startsein gegeven voor de bouw van 58 energie neutrale eengezinswoningen. Het gaat om de eerste en tweede fase van Park Harga. Voor de gelegenheid heeft hij een van de warmte- en koudebronnen geboord, onderdeel van de duurzame installaties die zich straks in- en onder de woningen bevinden.

De 58 woningen zijn de eersten van de in totaal 156 eengezinswoningen en appartementen in Park Harga, een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed. De bouw van deze woningen wordt uitgevoerd door Boele & van Eesteren en Kroon & De Koning, allebei ook onderdeel van VolkerWessels.

Volgens wethouder Houtkamp (Schiedam in Beweging) is Park Harga een bijzondere woonwijk. “Door de verhuizing van een aantal sportclubs naar het sportpark Willem-Alexander kan Schiedam de woningen bouwen waaraan behoefte is. Het duurzame karakter van Park Harga sluit volledig aan bij de duurzaamheidsambities van onze gemeente. Bewoners leveren nu zelf een bijdrage aan een gezonde leefomgeving en genieten van lage energielasten.”

Standaard energieneutraal

Alle woningen zijn standaard voorzien van vloerverwarming, een bodemwarmtepomp, triple beglazing en zonnepanelen, waardoor ze energieneutraal en comfortabel zijn. De zonnepanelen en warmtepomp wekken voldoende energie op voor het verwarmen, koelen en ventileren van de woning én voor het leveren van warm water.

Park Harga

Op de locatie waar voorheen handbalvereniging Ventura gevestigd was, ontwikkelt VolkerWessels Vastgoed 156 woningen onder de projectnaam “Park Harga”. Park Harga wordt een duurzame, geheel gasloze woonwijk met betaalbare energiezuinige koop en huurwoningen in een groene omgeving, goed bereikbaar en met alle voorzieningen in de buurt. Park Harga is een verrijking voor het palet aan woonmilieus in Schiedam.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl