Het Eiland van Spijk in Spijkenisse krijgt steeds meer vorm

Het Eiland van Spijk in Spijkenisse krijgt steeds meer vorm

Op een prachtlocatie in Spijkenisse, aan het water van de Ritte, verrijst Het Eiland van Spijk. Dinsdag 15 september werd de start bouw van fase 2 feestelijk beklonken door de toekomstige bewoners, Wethouder Igor Bal en projectontwikkelaar en bouwer VORM. De door water omringde nieuwbouwwijk omvat totaal 59 ruime eengezinswoningen. VORM realiseert in de tweede fase 34 woningen.

Een fijne woonplek met een fris en groen uiterlijk, net buiten het centrum van Spijkenisse, dat is Het Eiland van Spijk. Een unieke woonwijk, omringd door water en opgevuld met een bijzonder en fijn stukje groen. De 25 woningen in de eerste fase hebben inmiddels het hoogste punt bereikt. In fase 2 realiseert VORM 34 eengezinswoningen en ruime herenhuizen. Naar verwachting worden de woningen van fase 2 rond de zomer van 2021 opgeleverd.

Duurzaam karakter

Bij de ontwikkeling van Het Eiland van Spijk staat duurzaamheid voorop. De woningen worden voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp, om het huis te verwarmen en te koelen. Op alle verdiepingen is vloerverwarming aanwezig. Ook is er een zeer efficiënte ventilatie, die gezonde, gefilterde lucht in huis op een aangename, constante temperatuur brengt. “ ’s Avonds de verwarming uitzetten? Dat hoeft niet meer”, vertelt Lennard van den Hoek, Projectontwikkelaar bij VORM. “ In Het Eiland van Spijk genieten de toekomstige bewoners van de vele voordelen van duurzame nieuwbouw, die resulteren in een energieneutrale woning”, vult van den Hoek aan.

Verbindende schakel

Het Eiland van Spijk krijgt een centraal ontmoetingspark, waar bewoners elkaar treffen en kinderen samen spelen. Het ontmoetingspark vormt de verbindende schakel tussen fase 1 en fase 2 van Het Eiland van Spijk. “Nu dat de contouren van de eerste woningen goed zichtbaar zijn gaat het plan steeds meer leven. Het park verrijkt de gemeente Spijkenisse met een nieuw stuk groen in het centrum”, stelt van den Hoek. De voorzieningen in Spijkenisse liggen vlakbij Het Eiland van Spijk. Het is genieten van de vele voordelen die de duurzame nieuwbouwwijk biedt voor de toekomstige bewoners.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl