Het Land fase 14: Energieneutraal wonen in Spijkenisse

Het Land fase 14: Energieneutraal wonen in Spijkenisse

Op donderdag 24 oktober is de bouw van het prachtige sluitstuk van nieuwbouwproject Het Land fase 14 feestelijk gestart. Wethouder Igor Bal, de toekomstige bewoners en VORM gaven samen het startsein voor de veertiende en tevens laatste fase van deze nieuwe woonwijk. In dit Land van Belofte worden door VORM zeventien monumentale, duurzame en energieneutrale woningen gebouwd in de stijl van de jaren ‘30. De woningen worden naar verwachting eind 2020 opgeleverd.

Terug naar de jaren ‘30

Hoogwaardig en rustig wonen in een wijk die verder al helemaal ‘af’ is, dat is wonen in Het Land. Het project Het Land fase 14 bestaat straks uit 17 woningen, gebouwd in de geliefde jaren 30-stijl. Er worden twee-onder-één-kapwoningen in twee verschillende varianten gerealiseerd. Daarnaast worden er ook 6 geschakelde twee-onder-één-kapwoningen en één vrijstaande villa gebouwd. De woningen hebben een brede én diepe tuin met een eigen privé vlonder boven het water. De achtertuinen kijken uit op het reeds aangelegde volwassen Vier Werelden Park.

Energieneutrale woningen

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van Het Land fase 14. De woningen van de nieuwe woonwijk voldoen ruim aan alle duurzaamheidseisen voor nieuwbouwprojecten. De woningen krijgen een EPC-waarde van 0,0. Dit betekent dat de woningen energieneutraal zijn. Om dit te realiseren wordt iedere woning voorzien van een ventilatie installatie met warmteterugwinning, zonnepanelen, warmte- en koudeopslag in de bodem, vloerverwarming en een warmtepomp. Bovendien wordt iedere woning optimaal geïsoleerd. De woningen worden vanzelfsprekend gasloos uitgevoerd.

Voor ieder wat wils

Met de conceptwoningen van VORM, zoals gebouwd in Het Land, wordt antwoord gegeven op de vraag naar betaalbare nieuwbouw woningen. Waar kosten voor mens, materieel en materiaal de pan uit rijzen, doet VORM 6D wonen het anders, door afspraken te maken met partners. Vertelt Gerrit Jan Otterman, Ontwikkelmanager bij VORM. “Zo blijven kosten beheersbaar en de verkoopprijs betaalbaar. We hebben de woningen niet alleen gestandaardiseerd, maar ook de faalkosten zoveel mogelijk geëlimineerd. Denk je dan ook nog na over de inrichting van het totale proces en de samenwerking met je partners? Dan heb je een succesvolle conceptwoning.” Met een conceptwoning krijgen kopers en huurders een moderne, betaalbare woning die volledig afgestemd is op hun woonwens en leefstijl. “De woningen kennen een grote verscheidenheid in afmetingen, indelingen en duurzaamheidsambities. Zo kunnen we nog steeds aan de individuele klantwens voldoen en creëren we betaalbare, moderne en unieke woningen voor iedere koper”- Aldus Otterman.

Tien jaar geleden

Tien jaar geleden, op 2 november 2009, startte de bouw van Het Land fase 1. VORM realiseerde de deelfasen 1 tot en met 7, waarna Dura Vermeer het stokje overnam tot en met fase 12. Ballast Nedam realiseert momenteel fase 13. VORM heeft met de 14e en laatste fase de eer gekregen Het Land te voltooien.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl