VORM start met bouw fase 1 Het Eiland van Spijk in Spijkenisse

VORM start met bouw fase 1 Het Eiland van Spijk in Spijkenisse

Spijkenisse is binnenkort een nieuwe woonwijk rijker: Het Eiland van Spijk. Op een heerlijk stukje Spijkenisse, aan het water van de Ritte, verrijst deze nieuwbouwwijk. Een nieuwe buurt met 59 ruime woningen, bijna volledig omringd door water. De bouw van fase 1 is inmiddels gestart. In deze fase realiseert bouwer- en projectontwikkelaar VORM 25 grondgebonden woningen. De oplevering staat gepland in Q2 van 2021.

Een nieuw stukje Spijkenisse, dat is Het Eiland van Spijk. Een nieuwe woonwijk, op de locatie van het oude Penta College De Oude Maas. De wijk wordt een verfrissing van het gebied, met woningen voor starters en doorstromers. In de eerste fase realiseert VORM 13 eengezinswoningen met zadeldak en 12 drielaagse herenhuizen met plat dak. In fase twee komen hier nog eens 34 woningen bij. De verkoop van de tweede fase verloopt erg vlot! Er zijn nog enkele woningen beschikbaar.

Jonge sociale woonwijk

De toekomstige bewoners wonen straks in een rustige buurt, dicht bij alle voorzieningen. Centraal tussen de woningen van beide fasen ontstaat een ontmoetingspark, waar bewoners elkaar kunnen treffen en genieten van spelende kinderen. Zij kunnen genieten van de intimiteit van deze nieuwe buurt in Spijkenisse. Het belooft een jonge sociale woonwijk te worden.

Op en top duurzaam

Bij de realisatie van Het Eiland van Spijk staat duurzaamheid voorop. “De 59 woningen worden een thuis voor de toekomst. Alle woningen worden gasloos en energieneutraal gerealiseerd. Iedere woning krijgt hierdoor een EPC-waarde (EnergiePrestatieCoëfficient) van 0. Dit betekent lage lasten en een extra lage hypotheekrente voor de nieuwe bewoners”, vertelt Lennard van den Hoek, Projectontwikkelaar bij VORM. Om dit te bereiken, worden alle woningen onder meer voorzien van zonnepanelen, HR++ glas, een warmtepomp, zeer efficiënte ventilatie en vloerverwarming. De woning verbruikt geen energie voor verwarming, ventilatie, koeling en tapwater. De zonnepanelen wekken bij gemiddeld verbruik namelijk evenveel op als de warmtepomp en het ventilatiesysteem verbruiken.

Dynamisch Spijkenisse

Aan het begin van de 21e eeuw besloot het gemeentebestuur van Spijkenisse het roer stevig om te gooien. Het ‘karakterloze’ imago van de stad aan de Maas moest overboord en men startte met een aantal grootschalige ontwikkelingen. Het Eiland van Spijk past naadloos binnen dit plan.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl