Levensloopbestendige woningen in Sint-Annaland

Levensloopbestendige woningen in Sint-Annaland

Woningcorporatie Stadlander uit Bergen op Zoom en Heijmans gaan 52 woningen bouwen in Sint-Annaland om de bewoners zo lang mogelijk zelfstandig in het dorp te kunnen laten wonen. Beide partijen hebben hiervoor een overeenkomst gesloten. De overeenkomst markeert de start van het deelplan Havenplein in Sint-Annaland. Heijmans brengt tien van de 52 woningen in dit plan op de markt. Stadlander neemt 42 woningen in portefeuille. In het plan komen ook een ontmoetingsruimte en een multifunctionele ruimte die kan worden verhuurd. De bouw start eind dit jaar en dient medio 2016 te zijn afgerond. De contractwaarde voor Heijmans is circa € 9 miljoen.

Met de vergrijzing neemt ook in het dorp Sint-Annaland de zorgbehoefte toe. Veel bewoners willen graag in het dorp blijven wonen. Met dit nieuwe aanbod zorgen Stadlander en Heijmans dat die wens kan worden vervuld. De zeven grondgebonden woningen en 45 appartementen zijn allen levensloopbestendig. Zodra er behoefte is aan professionele zorg op maat kan een zorgdienstverlener dit prima bieden in de nieuw te bouwen woningen aan het Havenplein. De bewoners kunnen in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen.

Stadlander kiest bij nieuwbouw alleen nog maar voor levensloopbestendige woonvoorzieningen om zo te zorgen dat mensen zo lang als mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Heijmans ontwikkelt en realiseert voor meerdere zorgverleners en woningcorporaties vastgoed voor de zogenoemde care-sector.

De overeenkomst tussen Stadlander en Heijmans is een ontwikkel- en realisatieovereenkomst. Stadlander tekent hiermee voor de afname van 38 appartementen en vier grondgebonden woningen. Tevens neemt de corporatie de ontmoetingsruimte en 50% van de multifunctionele ruimte in portefeuille.

 

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl