Synchroon en BAM Wonen starten bouw tien energiezuinige dijkwoningen Kop van Waal in Tiel

Synchroon en BAM Wonen starten bouw tien energiezuinige dijkwoningen Kop van Waal in Tiel

Synchroon en BAM Wonen starten met de bouw van tien riante en energiezuinige dijkwoningen in de Kop van Waal in Tiel. Wethouder Ben Brink gaf op woensdag 1 september jl. onder toeziend oog van toekomstige bewoners en projectbetrokkenen, het officiële startsein. Hij nam plaats op de shovel en vulde met zand de dijk aan. De tien dijkwoningen vormen het sluitstuk van de groene klimaatdijk aan de Waal.

Duurzame dijkwoningen

De tien luxe, energiezuinige dijkwoningen met een woonoppervlakte van ca. 220 m2 zijn dusdanig gesitueerd dat ze een weids uitzicht hebben over de Waal en het natuurgebied de Kleine Willemswaard. Alle woningen worden gasloos gebouwd en voor de verwarming wordt gebruikgemaakt van luchtwaterwarmtepompen en vloerverwarming. Het ontwerp is van de hand van Mulleners+Mulleners die de verschillende verdiepingen langs het profiel van de dijk heeft ontworpen. De woningen hebben een ruime opzet en luxe uitstraling met natuurlijke kleuren en materialen. Daarnaast krijgen zoveel mogelijk verblijfsruimtes uitzicht over het natuurgebied.

Landschappelijk karakter

De natuur is de drager van het plan. Rondom Kop van Waal komen grote wadi’s die het plan letterlijk inbedden in het landschappelijke karakter van de Echteldsedijk en het natuurgebied Vijverberg. Centraal in Kop van Waal ligt een groen park met een kreek die het regenwater afvoert naar de omringende wadi’s. Kop van Waal is natuurlijk wonen in een prachtig park met de historische stadskern van Tiel op loopafstand.

Homestudios experience center

Kopers krijgen de mogelijkheid om voor de indeling en afwerking van hun woning een unieke experience bij Homestudios te doorlopen. Op basis van hun persoonlijke situatie en wensen maken de kopers een fysieke en digitale klantreis en doen zij daarmee een complete woonervaring op, voordat ze in hun nieuwe woning gaan wonen.

Kop van Waal is een ontwikkeling van BAM Wonen en Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings. Bouwbedrijf Van Ree is verantwoordelijk voor de realisatie van de tien dijkwoningen. Naar verwachting worden de woningen medio derde kwartaal 2022 opgeleverd.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl