De Rietkraag en Cube House leveren feestelijke woningen op

De Rietkraag en Cube House leveren feestelijke woningen op

Op het weiland tussen woonwijk De Kuil en de Vuurlijn / Ringdijk is er de afgelopen jaren hard gewerkt aan het project De Rietkraag in de gemeente Uithoorn. Binnen het project De Rietkraag heeft ook de unieke ontwikkeling plaatsgevonden van 8 Cube House woningen. Op donderdag 15 juli is de laatste starterswoning feestelijk opgeleverd.

De Rietkraag

Arno de Haas, projectontwikkelaar VORM geeft aan: “Het project bestaat uit 42 energiezuinige woningen, uiteenlopend van betaalbare starterswoningen tot vrijstaande villa’s. Hiermee is een wijk vol diversiteit ontstaan van woonkern De Kwakel. Wat opvalt is de aansprekende architectuur met rieten kappen en de opgeknapte boomgaard. De opnieuw ingerichte boomgaard is echt een onderdeel van het project geworden en een mooie plek om te kunnen ontspannen en te recreëren.”
De ontwikkeling is uitgevoerd door projectontwikkelaar en bouwer VORM (Rotterdam), realisatie door Bolton bouw (Woerden) en civiele werkzaamheden door Reimert Infra (Almere).

Cube House woningen

De Cube House woningen zijn speciaal ontworpen met als uitgangspunt dat de woning betaalbaar moet zijn. Hierdoor zijn de woningen zeer geschikt voor starters op de woningmarkt. Daarnaast is de bouwtijd zeer kort en zijn er veel werkzaamheden die de koper zelf heeft kunnen uitvoeren, al of niet geholpen door handige familie, vrienden of kennissen. De woningen zijn volledig van hout en hebben een eenvoudige constructie. Tegelijk hebben de woningen ook een moderne uitstraling en voldoen ze aan een alle geldende normen en regels. De Cube House woningen zijn met bouwbedrijf Vink Bouw en architectenbureau Wubben Chan ontwikkeld in samenspraak met de jonge kopers zelf. “Speciaal om starters aan een betaalbare woning te helpen, is dit unieke project bedacht!”, aldus Ernst Bouma, initiatiefnemer van Cube House van Vink Bouw.

Welkome aanvulling

De woningen van De Rietkraag III en de Cube House woningen zijn een welkome aanvulling op het woonaanbod in de gemeente Uithoorn. Wethouder Jan Hazen van de gemeente Uithoorn: “Vandaag worden de laatste woningen opgeleverd en wordt de komende periode gebruikt om het gebied verder aan te leggen en op te leveren. Veel toekomstige bewoners kwamen al uit Uithoorn en De Kwakel, dus dit zal ook zorgen voor de nodige doorstroming. Het komt het bestaande woningvoorraad ten goede en we zijn als gemeente blij met deze ontwikkeling.”

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl