Bouw uniek appartementsgebouw ‘De Parkwachter’ van start

Bouw uniek appartementsgebouw ‘De Parkwachter’ van start

Op een van de mooiste locaties van het moderne Utrechtse-Leidsche Rijn verrijst in 2020 De Parkwachter, een luxueus appartementengebouw met 43 koopwoningen, verdeeld over zes woonlagen. Op 14 januari gaven de toekomstige bewoners, Wethouder Verschuure van de gemeente Utrecht, BM van Houwelingen en VORM samen het startsein voor de bouw van het nieuwe appartementencomplex.

De Parkwachter wordt gerealiseerd in het prachtige Leidsche Rijn Centrum, langs de Madridstraat en aan het grote toekomstige Park Leeuwesteyn. Het bijzondere nieuwbouwproject wordt een bijzonder grootste oase van rust en ontspanning tussen het levendige centrum van Leidsche Rijn en de binnenstad van Utrecht.

Een zee van ruimte

De Parkwachter heeft een bijzondere architectuur, naar ontwerp van Architect Groosman. De appartementen, of liever ‘aparkments’, ‘parklofts’ en ‘penthouses’ variëren in grootte van 100 tot 240m2 en hebben plafondhoogten tot wel zes meter. Een uniek gevoel van ruimte in het groen van de stad Utrecht.

Uiterst duurzaam

In het bijzondere ontwerp is veel aandacht besteed aan het energieverbruik van het totale gebouw. Voor nieuwbouwprojecten gelden er bepaalde duurzaamheidseisen, maar De Parkwachter gaat nog verder dan de gestelde eisen. Door een zeer goede isolatie, het gebruik van zonne-energie, warmte- en koude opslag in de grond en triple glas wordt een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van -0,2 gerealiseerd. Dit betekent dat De Parkwachter meer energie opwekt dan de benodigde gebouw gebonden energie. Vanzelfsprekend worden de woningen gasloos gerealiseerd.

Gelijktijdig met De Parkwachter wordt het Park Leeuwesteyn ontwikkeld, dat aan de achterzijde van De Parkwachter ligt. Daarnaast zal medio 2020 de verkoop starten van het tevens door VORM ontwikkelde appartementengebouw genaamd Park Avenue, welke zich naast De Parkwachter bevindt.

Over VORM

VORM is een allround bedrijf, een projectontwikkelaar, bouwer en belegger in één. VORM Holding bestaat al 100 jaar en richt zich op de gehele breedte van de bouwsector: woningbouw, utiliteitsbouw, transformatie en renovatie. Er wordt zowel voor eigen rekening als in opdracht van derden gewerkt. Vanuit de hoofdvestiging in Papendrecht concentreert de bouw zich voornamelijk in West-Nederland en wordt er ontwikkeld in geheel Nederland.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl