Groen licht voor de eerste fase van de bouw van een ecocommunity van 6000 woningen in Utrecht

Groen licht voor  de eerste fase van de bouw van een ecocommunity van 6000 woningen in Utrecht

Onlangs heeft Round Hill Capital, een toonaangevende vastgoedontwikkelaar, investeerder en vermogensbeheerder, de overeenkomst getekend met de gemeente Utrecht en andere grondeigenaren om een nieuw stadsdeel te realiseren binnen de Merwedekanaalzone.

Door ondertekening van de overeenkomst hebben ze zich gecommitteerd aan een langdurige samenwerking met elkaar en de buurt. De plannen omvatten een nieuwe gemeenschap van 6.000 nieuwe woningen, met meer dan 3.000 betaalbare woningen en ondersteunende voorzieningen in de regio Utrecht.

De overeenkomst is een belangrijke mijlpaal voor de ontwikkeling, verworven door Round Hill Capital in 2018 als een gezamenlijk project met vastgoedontwikkelaars G&S Vastgoed en Boelens de Gruyter – en maakt het mogelijk om ontwerpplannen te maken voor de eerste fase van de bouw van 1.075 nieuwe zeer duurzame projecten. huizen.

Het voormalige industrieterrein is gelegen tussen de Koningin Wilhelminalaan en de Beneluxlaan. Het totale terrein (240.000 m2) biedt plaats aan 6.000 wooneenheden en biedt daarmee ruimte aan ruim 12.000 Utrechters om in de wijk te wonen en te werken. Round Hill Capital zal 1.075 wooneenheden (45.000 m²) ontwikkelen.

Het gebied is ontworpen voor harmonieus wonen midden in de stad, waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Na voltooiing zullen de openbare ruimte en het landschap autovrij zijn en krijgen het openbaar vervoer, de fiets en de toegang voor voetgangers voorrang. Merwede krijgt een scala aan voorzieningen, waaronder restaurants, een sporthal, basisscholen en middelbare scholen, maar ook gemeenschapshallen, waardoor het een zeer aantrekkelijk gebied wordt voor een groot en gevarieerd publiek.

De huur- en koopwoningen bevinden zich direct naast het nieuwe park, Merwedepark, en langs het Merwedekanaal. Huurwoningen worden aangeboden in de sociale, middenhuur en vrije sector en alle woningen zijn kwalitatief hoogwaardig en zeer duurzaam ontworpen.

Michael Bickford, oprichter en CEO van Round Hill Capital, zei:
“We zijn verheugd zo’n belangrijke mijlpaal te hebben bereikt in onze plannen om een nieuw stadsvernieuwingsproject in Utrecht te realiseren. Round Hill Capital heeft een gevestigde en succesvolle staat van dienst met het investeren in en exploiteren van woonhuisvesting in heel Europa – en we kijken ernaar uit om samen met onze partners te blijven werken aan de vraag naar hoogwaardige, betaalbare huisvesting in de stad.

“In de afgelopen zeven jaar heeft Round Hill met succes zijn woninginvesterings- en vermogensbeheerplatform in Nederland gevestigd en heeft het gedurende deze periode consequent portefeuilles verworven, met een totaal aantal verworven eenheden van meer dan 16.000. Round Hill heeft meer dan 135.000 wooneenheden in Europa verworven en beheerd.

De bouw van Merwede wordt opgesplitst in twee fasen, zodat rekening kan worden gehouden met de effecten voor het milieu en de nodige maatregelen kunnen worden genomen om de overlast te verminderen. De bouw van fase één start naar verwachting in de eerste helft van 2023.

Maarten de Gruyter, directeur van Boelens de Gruyter:
“We kijken ernaar uit om de volgende stap in dit project te zetten. Zowel voor Utrecht als voor Nederland, maar ook voor Europa wordt dit een uniek nieuw stadsdeel. Daarnaast dragen we bij aan het terugdringen van het grote woningtekort.

”De samenwerkende partijen voor Merwede zijn: gebiedsontwikkelaar AM / Synchroon, Bouwfonds Property Development (BPD), Greystar, G&S Vastgoed / Boelens de Gruyter / Round Hill Capital, Janssen de Jong ProjectOntwikkeling, Lingotto en de gemeente Utrecht.

Ontwerpteam en adviseurs Merwede: BURA, Stad2, Goudappel Coffeng, OKRA Landschapsarchitecten, Merosch, Impuls, Mark Rabbie stedenbouwkundige concepten, Empaction en RebelGroup in samenwerking met de gemeente Utrecht en diverse architecten.

5/5 - (1 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl