Mitros en BAM Wonen tekenen overeenkomst voor de realisatie van 212 woningen in Utrecht

Mitros en BAM Wonen tekenen overeenkomst voor de realisatie van 212 woningen in Utrecht

Mitros en BAM Wonen hebben overeenstemming bereikt over de realisatie van 212 woningen aan ‘De Omloop/Laan van Chartoise’ in Utrecht. Henk Peter Kip, directievoorzitter Mitros en Tom Jongen, directeur Utrecht & Noordoost bij BAM Wonen hebben hiervoor de overeenkomst ondertekend. Het is het zesde project dat BAM Wonen voor Mitros in de wijk Ondiep realiseert.

212 twee- en driekamerappartementen

Op de plek waar de 212 appartementen voor de sociale huur moeten komen, staan nu nog 168 woningen die sterk verouderd zijn en plaats moeten maken voor comfortabele en energiezuinige woningen. Femke Ellenbroek-Schultz, Senior Vastgoedontwikkelaar bij Mitros: “Met dit project krijgen we nu de kans om extra woningen bij te bouwen, iets wat hard nodig is met de huidige wooncrisis”.

In gesprek met de buurt

Het vormgeven van de woningen en de omgeving wordt samen gedaan met architect LEVS, maar ook door in gesprek te gaan met de buurt. De eerste bijeenkomst van de klankbordgroep hiervoor heeft inmiddels plaatsgevonden. Het project ligt midden in de wijk Ondiep en zal tijdens de realisatie de nodige impact hebben. Hier worden de buren bij betrokken, om het project zoveel mogelijk samen op te pakken. Daarnaast wordt op een bewuste manier gesloopt, waarbij goed wordt gekeken naar welke materialen opnieuw ingezet kunnen worden binnen het project of bij andere projecten. Het streven is om zo min mogelijk materiaal als afval af te voeren.

Succesvolle samenwerking

Met de realisatie van dit project wordt de wijkvernieuwing die 15 jaar geleden is ingezet afgesloten. Perry van Leeuwen, adjunct-directeur Utrecht & Noordoost bij BAM Wonen is daar vanaf het begin nauw bij betrokken geweest: “Het wijkvernieuwingsplan in Ondiep was nodig, want veel woningen kampten met vocht- en tochtproblemen en waren toe aan een opknapbeurt.” Zo ook de woningen aan De Omloop/Laan van Chartroise. Perry: “We zijn blij dat we de opdracht van Mitros hebben gekregen en gaan de komende tijd hard aan de slag om de eerste woningen in 2022 op te leveren.”

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl