Officiële start bouw DeBuurt in Utrecht Overvecht

Officiële start bouw DeBuurt in Utrecht Overvecht

Op 5 april 2020 is de officiële start bouw gevierd van DeBuurt, de voormalige NPD-locatie, in Utrecht Overvecht. In aanwezigheid van de wethouders Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling) en Kees Diepeveen (Wonen en Overvecht) van de gemeente Utrecht, overige betrokkenen en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM, is de start officieel gevierd met de onthulling van DeBuurt als de nieuwe naam van het project en de website.

Kwaliteitsimpuls voor Overvecht

De start bouw van DeBuurt geeft een impuls aan het centrumgebied van Overvecht en is daarmee een belangrijk moment voor de wijk. DeBuurt beantwoordt aan de wens van bewoners en de gemeente om ontmoeting, talentontwikkeling, gezond stedelijk wonen en leven in een toekomstbestendige omgeving een plek te geven binnen Overvecht. Het nieuw te ontwikkelen stuk stad geeft daarmee een kwaliteitsimpuls aan de wijk, het centrumgebied en daarbuiten.

Het plan omvat 343 huurwoningen, verdeeld over drie woongebouwen, die voor het grootste deel in het middeldure huursegment vallen. Daarnaast vormen ook zorgwoningen onderdeel van het woonprogramma. De drie gebouwen zijn verkocht aan Stienstra, het Achmea Dutch Health Care Property Fund en het Pensioenfonds van de Metalektro.

Superplint

In het middelste gebouw wordt een zogeheten ‘Superplint’ ontwikkeld, een grote hal van in totaal circa 1.400m², waar (startende) ondernemers en kunst en culturele voorzieningen een plek krijgen. Daarnaast biedt AM, samen met de gemeente Utrecht en de bouwer, BAM Wonen, leerwerkplekken in de bouw voor jongeren en werkzoekenden uit Overvecht.

De oplevering van de DeBuurt is naar verwachting vanaf eind 2020. De nieuwe website is te vinden op: www.debuurtutrecht.nl.

Gelukkig leven

Met dit project geeft AM invulling aan één van haar kernthema’s “Gelukkig leven”. DeBuurt combineert ruimte voor wonen, werken en ontspannen en samen zijn. Door extra aandacht te besteden aan de pijlers gezondheid, kunst & cultuur en ondernemen, biedt het totaalprogramma een inspirerende plek met ruimtes die ervoor zorgt dat mensen elkaar gemakkelijk kunnen ontmoeten. En dat zijn nou precies die aspecten die een mooie basis vormen voor ons woongeluk.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Als betrokken gebiedsontwikkelaar plaatsen wij maatschappelijke uitdagingen in het hart van ons ontwikkelingsproces. Wij richten ons daarbij op de thema’s ‘Gedurfde duurzaamheid’, ‘Inclusieve stad’, ‘Healthy urban living & working’, ‘Stad- en gebiedmaker’ en ‘Gelukkig leven’. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Zie ook www.am.nl

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl