Syntrus Achmea koopt voor pensioenfonds PME 322 woningen in Utrecht van Keystone Vastgoed

Syntrus Achmea koopt voor pensioenfonds PME 322 woningen in Utrecht van Keystone Vastgoed

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens pensioenfonds PME 322 zeer energiezuinige appartementen gekocht in de Cartesiusdriehoek in Utrecht. De woningen worden ontwikkeld door Keystone Vastgoed en gebouwd door Wessels Zeist, onderdeel van VolkerWessels. De oplevering staat gepland in het eerste kwartaal van 2023.

Het project in de Cartesiusdriehoek, een van de grote herontwikkelingslocaties in de stad, bestaat uit twee delen. In het ‘Spoorblok’ worden 242 appartementen gerealiseerd, variërend tussen 50 m2 en 112 m2. In de ‘Solitair’ komen 80 appartementen tussen 74 m2 en 110 m2 plus commerciële ruimtes van in totaal 561 m2. Alle woningen hebben een energielabel van minimaal A+++ en een GPR-score van minimaal 8. Voor de huurders betekent dat een comfortabele woning met een heel lage energierekening.

Ruim negentig procent van de woningen (295 van de 322) valt in het middensegment en is onderdeel van het Actieplan Middenhuur van de gemeente Utrecht. Deze woningen, met een oppervlakte tussen de 50 m2 en 74 m2, blijven de komende twintig jaar beschikbaar als huurwoning in het middensegment. De overige 27 appartementen zijn vrije sector woningen. Voor de huurders zijn ruim 1.000 fietsplekken beschikbaar en 55 parkeerplaatsen voor auto’s.

“Met deze omvangrijke acquisitie voegt PME opnieuw duurzame en betaalbare woningen op een aantrekkelijke locatie toe aan de beleggingsportefeuille”, zegt Marcel Andringa, uitvoerend bestuurder Vermogensbeheer. “Deze woningen zijn goed voor de vele woningzoekenden in de stad Utrecht, goed voor het milieu en met het verwachte rendement ook goed voor de deelnemers in ons pensioenfonds.”

 

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl