Overeenkomst voor 73 woningen plan Kloosterveldt in Veghels Buiten

Overeenkomst voor 73 woningen plan Kloosterveldt in Veghels Buiten

Er zit flink de vaart in de bouw van nieuwe woningen in het woongebied Veghels Buiten. Afgelopen weken zijn er maar liefst twee contracten getekend en binnenkort volgt een derde. Een van de plannen is ontwikkeld door Hendriks Coppelmans. In Kloosterveldt bouwen we in totaal 73 woningen. De plannen zorgen samen voor de bouw van in totaal 133 huur– en koopwoningen. Weer een mooie stap om tot de gewenste woningbouwontwikkeling te komen in gemeente Meierijstad.

‘Mooie woningmix voor alle woondoelgroepen’

Wethouder Jan Goijaarts is blij met de ondertekening van de overeenkomsten: ‘Hiermee zetten we alweer een mooie stap in Veghels Buiten. Dat is fijn, want er is een grote behoefte aan woningen in onze gemeente. En Veghels Buiten is een erg mooie plek om te wonen.’
René Beks, directeur ontwikkeling & innovatie bij Hendriks Coppelmans is trots op plan Kloosterveldt: “Het project biedt een hele mooie variatie van koop, sociale huur en vrije sectorhuur. En juist in die mix ligt ons specialisme. Met lokale partijen zoals Area en een Schijndels architect (Omni) en stedebouwkundig bureau Wissing hebben we een kwaliteitsplan tot stand gebracht waar straks voor alle woondoelgroepen ruimte is. Qua opzet, architectuur en materialisatie geen dertien in een dozijnplan, maar echt iets bijzonders. Fijn ook om zoiets in je eigen regio te mogen maken. Een mooi vervolg op plan ’t Ven en de andere bouwprojecten die we eerder in de gemeente al hebben gerealiseerd”.

Kloosteropzet

Kloosterveldt ligt aan de rand van Veghels Buiten. Het nieuwe woongebied grenst aan landgoed Stiphorst, wordt omringd door een waterloopje en de groene velden. Kloosterveldt omvat 14 koopwoningen (twee-onder-een-kap en gelijkvloerse woningen), 32 sociale huurwoningen en -appartementen, 27 vrije sectorhuurwoningen en 3 zelfbouwkavels. Stedebouwkundig is het plan opgezet als een klooster, met een hoofdgebouw (de appartementen), omringd door een brede groene zone (de kloostertuin) en daaromheen woningen die deels met elkaar verbonden zijn door een kloostermuur, een bijzonder architectonisch bijzonder element met getoogde onderdoorgangen naar de individuele woningen. De architectuur wordt gekenmerkt door veel historische details; echt wat bijzonders.

Deze zomer in verkoop

De verkoop start deze zomer en naar verwachting eind 2021 beginnen we met de bouw. Kijk voor meer informatie op www.kloosterveldt.nl. Hier kunnen belangstellenden zich ook aanmelden voor een nieuwsbrief. De betrokken makelaars zijn: Dragt Makelaars en Meierijstad Makelaardij.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl