Gebiedsontwikkeling Park Hooglede in Vlaardingen nadert voltooiing

Gebiedsontwikkeling Park Hooglede in Vlaardingen nadert voltooiing

Ivana Somers-Gardenier, wethouder Bouwen en Wonen van de gemeente Vlaardingen en Wilco van den Ban, directeur AM Zuidwest bij gebiedsontwikkelaar AM (namens Park Hooglede B.V.) vierden tijdens een feestelijk moment samen met de bewoners online de voortgang van de bouw van 27 woningen. Deze tiende fase van Park Hooglede in Vlaardingen vormt het sluitstuk van deze gebiedsontwikkeling, waar in totaal straks 245 toekomstbestendige woningen zijn gerealiseerd.

De feestelijkheden hadden een bijzonder karakter. Alle toekomstige bewoners kregen een proostbox thuis gestuurd met een digitale link om online deel te nemen aan de feestelijke handeling. Na de toost op de voortgang van de bouw werden zij in kleine groepjes overgezet naar break-out rooms om kennis te maken met elkaar en ervaringen uit te wisselen.

Ivana Somers – Gardenier: “Ik ben heel blij met de ontwikkeling op Park Hooglede. Het is inmiddels elf jaar geleden dat de eerste paal de grond in ging. We zijn na een lange periode aanbeland bij de laatste fase op – naar mijn mening – één van de mooiste plekken in Vlaardingen. Ik kan haast niet wachten tot de bewoners hier gaan wonen en de wijk met de Laan van Hooglede de mooie toegangsroute krijgt. Gebiedsontwikkelaar AM levert een prachtig project op met woningen waar destijds veel vraag naar was en deze vraag is alleen maar toegenomen. De druk op de woningmarkt is enorm. Aankomende periode blijven we bouwen in Vlaardingen. Alle nieuwe bewoners van harte gefeliciteerd. Ik ben als wethouder trots om bij dit project betrokken te zijn.”

Laatste fase in aanbouw

Het woningaanbod in de laatste fase bestaat uit twee-onder-een-kapwoningen in verschillende typen en een vrijstaande villa. De prijzen waren vanaf € 569.000 tot en met € 809.000 v.o.n. Wonen in Park Hooglede is gewild; de woningen waren na de start verkoop binnen twee maanden alle verkocht. De betreffende woningtypen zijn al eerder gebouwd in de wijk en worden inmiddels volop bewoond. De oplevering van de 27 woningen is naar verwachting in oktober 2021.

Park Hooglede

Park Hooglede ligt op het terrein van het voormalige Holy (Vlietland) Ziekenhuis, direct aan de Vlaardingse Vaart. Met in het westen de Broekpolder en in de directe omgeving het centrum van Vlaardingen, biedt Park Hooglede zowel de rust van de natuur als de levendigheid van de stad. Het plan omvat naast woningen ook een medisch centrum met onder meer een huisartsenpraktijk, apotheek en ruimte voor fysiotherapie. De variatie aan woningtypes is groot: vrijstaande villa’s, twee-onder-een-kapwoningen, eengezinswoningen en appartementen. De woningen worden in een klassieke architectuurstijl gerealiseerd, met onder meer klassieke kappen en mooie bakstenen erkers. Het ontwerp is afkomstig van Van Egmond totaal architectuur. De realisatie is in handen van BAM Wonen.

Duurzaamheid speelt in alle fasen een zeer belangrijke rol. Zo zijn de woningen in fase 9 standaard voorzien van een warmte-koudeopslag (WKO-installatie), zonnepanelen en vloerverwarming en -koeling. In fase 8 is dit als een optie aangeboden waar de kopers voor konden kiezen. Dit betekent gasvrij stoken en koken en heeft als voordeel een schoon, veilig, aangenaam en constant binnenklimaat. In fase 10 worden de woningen wederom voorzien van een WKO-installatie (gasloos).

Gelukkig leven

Met dit project geeft AM invulling aan een van haar de kernthema’s: ‘Gelukkig leven’. De ruime opzet en de fraaie klassieke architectuur van de huizen maken van Park Hooglede een sfeervolle woonwijk. De rust van de nabijgelegen natuur, de aanwezigheid van verschillende (zorg)voorzieningen en de genoegens en gemakken van een binnenstad op korte afstand, maken het plan tot een fijne woon- en verblijfplaats voor haar bewoners.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl