Heijmans geselecteerd voor gebiedsontwikkeling Vlaardingen

Heijmans geselecteerd voor gebiedsontwikkeling Vlaardingen

Heijmans is door de gemeente Vlaardingen geselecteerd voor de binnenstedelijke gebiedsontwikkeling Buizengat-Oost. Het voorstel van Heijmans gaat uit van een gefaseerde ontwikkeling al naar gelang de ontwikkeling van de lokale markt. Het plan van Heijmans omvat circa 180 huizen en appartementen en dient medio 2020 te zijn afgerond. De waarde van de ontwikkeling bedraagt ruim € 50 miljoen.

Buizengat-Oost ligt op een voormalige buitenplaats van een specerijenhandelaar. De rijke historie zal Heijmans in zijn plannen terug laten keren. Het gebied ligt tegen het Oranjepark aan en is onderdeel van de Vlaardingse binnenstad. De markante brandweerkazerne en watertoren in het gebied krijgen een nieuwe bestemming en zullen iconen blijven.

Beide partijen sluiten nu een intentieovereenkomst af, waarin het plan nader uitgewerkt wordt. Na een wederzijds akkoord hierover wordt dit vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst en uiteindelijk een realisatieovereenkomst. De eerste bouwwerkzaamheden starten naar verwachting medio 2014.

Dit project past in de strategie van Heijmans om in te zetten op zijn kracht als binnenstedelijk gebiedsontwikkelaar en de versterking van binnensteden. In de voorstellen van Heijmans is aangegeven dat de concepten Heijmans Wenswonen, Heijmans Huismerk en Heijmans Morph zullen worden toegepast.

 

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl