Timpaan en Heembouw winnen tender 179 woningen in Vlaardingen Westwijk met klimaatadaptief, duurzaam woningbouwplan De Heemtuinen

Timpaan en Heembouw winnen tender 179 woningen in Vlaardingen Westwijk met klimaatadaptief, duurzaam woningbouwplan De Heemtuinen

Uniek integraal duurzaamheidsplan van woningen: optimalisatie van de ecologische waarden, circulair, modulair, CO2-neutraal, Nul-Op-de-Meter en klimaatadaptief! Met dit plan zetten Timpaan en Heembouw een forse stap voorwaarts in het ontwikkelen, bouwen en wonen van morgen.

De combinatie bestaande uit Timpaan uit Hoofddorp en Heembouw uit Roelofarendsveen hebben samen met KAW architecten, LAP Landscape & Urban Design (landschap en stedenbouw), AW Groep (civiele engineering), Interegion Groep (tendermanagement) en DWA (installatie-advies) de tender gewonnen die de Gemeente Vlaardingen heeft uitgeschreven voor de locatie in Westwijk aan de Frank van Borselenstraat. Het plangebied grenst direct aan het Heempark.

Het project, genaamd De Heemtuinen, omvat 179 woningen, met daarin de humane wijkgedachte sociaal duurzaam wonen en welzijn voor iedereen. Van starters tot senioren, met grondgebonden woningen en appartementen.

De Heemtuinen maakt betaalbaar wonen voor een brede doelgroep mogelijk en zal voorzien in de grote woningbehoefte in Vlaardingen en de Rotterdamse regio.

Duurzaam wonen in groene setting

Met dit plan bieden Timpaan en Heembouw duurzame woningen in een groene setting. Doordat meer dan 50% van het plangebied groen is woon je in De Heemtuinen in een groene wijk, waarin de auto’s te gast zijn. Alle woningen worden Nul-Op-de-Meter en warm water en verwarming worden opgewekt met efficiënte warmtepompen met een bodembron. Door nieuwe innovaties en slim watermanagement toe te passen en grote bomen te planten wordt hittestress en eventuele wateroverlast tegengegaan. Er is door de genomen maatregelen zelfs overcapaciteit voor de waterberging en grote delen van de openbare ruimte krijgen schaduw door koelspots.

Het nieuwe wonen respecteert en omarmt de vitaliteit van de natuur

Duurzaamheid gaat ook over de vitaliteit van de natuur en het behoud en ontwikkeling van biodiversiteit. Door de natuur integraal mee te nemen tijdens het ontwerp en bouwproces creëren we voor mens en dier een gezonde en duurzame leefomgeving. Niet alleen de buitenruimte maar ook de eigen woning is van groen en bloemen voorzien. De groene delen in de gevels maken de woningen bijzonder en natuurlijk. Zo verandert de woning met de seizoenen mee.

Daarnaast is er sprake van een hoge mate van circulariteit en modulaire ontwerpen zodat er CO2-neutraal gebouwd kan worden. De Heemtuinen biedt het nieuwe wonen van morgen!

Ivana Somers-Gardenier, wethouder bouwen en wonen: “Wij staan voor een omvangrijke herstructureringsopgave in de Westwijk en voor een grote woningbouwopgave in heel Vlaardingen. Deze woningbouwontwikkeling, met een combinatie van grondgebonden woningen en appartementen, levert een belangrijke bijdrage aan de broodnodige vernieuwing van de Westwijk. Timpaan en Heembouw laten zien dat een hoge dichtheid van woningen goed samengaat met een prettig leefklimaat en een mooi ingerichte buitenruimte. Het openbaar gebied sluit goed aan op de woningen en is voor iedereen goed bruikbaar. Dat maakt dit plan een zeer goede aanvulling voor de Westwijk.

Ingeborg de Jong, directeur Timpaan: “Ons team heeft een vooruitstrevend duurzaam woningbouwplan ontwikkeld dat uitstekend past in de groene omgeving van De Heemtuinen en we kijken ernaar uit om dit plan met de gemeente verder uit te werken naar woningen die helemaal aansluiten bij de woningbehoefte van een breed scala van doelgroepen.”

Hypotheekadviseur Vlaardingen

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl