Bouw van tweede fase in Vlissingse groene wijk Claverveld begint dit voorjaar

Bouw van tweede fase in Vlissingse groene wijk Claverveld begint dit voorjaar

De verkoop van woningen in het tweede deel van de Vlissingse wijk Claverveld is deze maand begonnen. Gemeente Vlissingen en projectontwikkelaars AM Zeeland en Zeeland Wonen gaan ervan uit dat de palen voor de eerste woningen in mei de grond in gaan.

Een feestelijke aftrap zat er eind januari niet in. Vertegenwoordigers van twee makelaarskantoren gingen – rekening houdend met coronaregels – langs bij maar liefst driehonderd belangstellenden, die zich eerder aanmeldden voor een huis in de wijk. ,,Een heel andere manier van mensen ontmoeten, maar heel leuk. We hebben intussen al afspraken met zo’n tachtig gegadigden gemaakt”, meldt makelaar Ben de Weerd van Schinkel De Weerd Makelaardij in Oost-Souburg.

Ruim in het groen

De Weerd kan overtuigend vertellen over de aantrekkelijkheden van Claverveld; hij woont er zelf. De huizen in de tweede fase liggen misschien nog wel mooier. De 43 eerst te bouwen huizen – daarna komen er nog twintig – vormen zomer volgend jaar drie buurtjes: Kershage, Zonnekers en Earlisehof (een earlise is een zoete kers). Ze hebben een eigen karakter, maar liggen alle drie ruim in het groen.

En of je nu een rijtjeshuis, een twee-onder-een-kapper of een (vrijstaande) levensloopbestendige woning zoekt, ze staan in alle drie de kersenbuurten. De prijzen van de rijtjeshuizen beginnen bij 309.000 euro, de duurste woningen kosten meer dan een half miljoen. Mensen die nog wat meer hebben te besteden, kunnen een vrije kavel van de gemeente kopen.

Ook vrije kavels gewild

In de eerste fase gaf de gemeente al dertien vrije kavels uit, waarvan er nog één over is. De overige zijn verkocht of in optie. In de tweede fase komen nog zes vrije kavels aan de bosrand op de markt. Ook voor die kavels is grote belangstelling, zegt Jeffrey Beenhouwer. Het bouwrijp maken van de grond voor fase twee is op een oor na gevild, laat de projectleider van de gemeente Vlissingen weten. ,,We verwachten volgende maand de wegen door het nieuwe deel van de wijk te kunnen asfalteren en hopen in mei de eerste paal te slaan.”

Als de bouw volgens planning verloopt, hebben veel bewoners van de kersenbuurten tegen de zomer volgend jaar de sleutel van hun huis al gekregen. Als het verkooptempo aanhoudt, is ook het pannenbier voor de bouw van de laatste twintig huizen van Claverveld al op. Maar Beenhouwer vindt het te vroeg om daar op te proosten. ,,De bouw en verkoop verlopen voorspoedig, maar we zijn tevreden als de wijk in de loop van 2023 is volgebouwd. Dat is al jaren eerder dan gedacht.”

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl