Vidomes en BAM Wonen tekenen realisatieovereenkomst voor 48 appartementen in Voorburg

Vidomes en BAM Wonen tekenen realisatieovereenkomst voor 48 appartementen in Voorburg

Vidomes en BAM Wonen ontwikkelen en bouwen samen 48 nul-op-de-meterappartementen aan de Rijnlandlaan in Voorburg. Daphne Braal, bestuurder Vidomes, en Tom Jongen, directeur Zuidwest bij BAM Wonen, hebben hun handtekening gezet onder de realisatieovereenkomst. Hiermee leveren zij een bijdrage aan de uitbreiding van het aantal sociale huurwoningen in Leidschendam-Voorburg.

Het nul-op-de-meterappartementencomplex omvat vijf lagen met in totaal 48 appartementen met elk een woonoppervlak van 75 m2. Elk appartement krijgt een verwarmingssysteem dat bestaat uit een bodem-warmtepomp en vloerverwarming. Er komt een buitenruimte over de gehele breedte van de woning en een individuele berging op de begane grond. Op het dak worden zonnepanelen geplaatst voor de elektriciteitsvoorziening voor onder andere de algemene ruimtes. Het appartementencomplex is voorzien van twee liften en heeft een stalplaats voor scootmobielen op de begane grond.

Goed nieuws voor de vele woningzoekenden

De gemeente en Vidomes werken nauw samen in de realisatie van meer sociale huurwoningen. Dat ze nu daadwerkelijk kunnen starten met de bouw is heel goed nieuws voor de vele woningzoekenden in de gemeente en de regio. Daphne Braal: “De lokale samenwerking in Leidschendam-Voorburg om te komen tot meer nieuwe sociale huurwoningen is een inspirerend voorbeeld voor een aantal andere werkgemeenten in de regio.”

Doorstromen

Vidomes verwacht dat de driekamerappartementen zullen leiden tot een flinke doorstroming. Een deel van de woningen wordt namelijk gereserveerd voor senioren. Senioren die nu in een (te) grote sociale huurwoning wonen en willen doorstromen, kunnen voorrang krijgen. De woningen die zij achterlaten, zijn weer aantrekkelijk voor andere woningzoekenden, zoals gezinnen.

Planning

Naar verwachting start de bouw van het appartementencomplex op een voormalige schoollocatie in april 2020. BAM Wonen verwacht het appartementencomplex in het tweede kwartaal van 2021 op te leveren. Dit is het tweede project dat BAM Wonen in opdracht van Vidomes realiseert.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl