Start bouw van nieuwbouwproject ’t Gouwe in Waddinxveen

Start bouw van nieuwbouwproject ’t Gouwe in Waddinxveen

In aanwezigheid van wethouder Martijn Kortleven zijn de eerste stenen van het nieuwbouwproject ’t Gouwe gelegd door de gemeente Waddinxveen, ontwikkelaar MRP, aannemer Banbouw en één van de eerste kopers. Samen wordt er gebouwd aan één van de laatste fases van het winkelhart Gouweplein.

Start bouw nieuwbouwproject ‘t Gouwe

De 23 woningen van ’t Gouwe liggen met de voorzijde aan het Spoorpad. Aan de achterzijde op de 1e verdieping is een privéterras die grenst aan de bestaande gezamenlijke daktuin. De woningen zijn zodanig ontworpen dat er rekening is gehouden met professioneel thuiswerken. Martijn Kortleven, wethouder Financiën, Economie en Ruimtelijke Ordening van Waddinxveen: “Waddinxveen is een mooi, groen en goed bereikbaar dorp in het Groene Hart. Leefbaarheid en diversiteit zijn belangrijke woonpijlers voor de gemeente Waddinxveen. Het nieuwbouwproject ’t Gouwe is belangrijk voor de verdere realisatie van een plezierige leefomgeving aan het Gouweplein.”

Het gevarieerde winkelcentrum Gouweplein is zeer goed bereikbaar met de auto via de A12, N207 en N454 en beschikt over 900 overdekte parkeerplaatsen voor het winkelend publiek. Daarnaast liggen er diverse openbare vervoersvoorzieningen om de hoek, waaronder het NS station Waddinxveen. De multifunctionele woningen van ’t Gouwe, waar je zowel kan wonen als werken, liggen in het hart van Waddinxveen.

Paul Trip. Algemeen Directeur MRP: “Het heeft lang geduurd voordat de plannen voor de laatste fases van het winkelcentrum konden worden gerealiseerd. MRP heeft het eerste initiatief genomen met de start van het eerste onderdeel. Wij zijn verheugd dat het eerste nieuwbouwproject ’t Gouwe zo wordt gewaardeerd en in korte tijd is verkocht. Het is dan ook een bijzonder moment dat we vandaag met de gemeente Waddinxveen en onze partners Rezidenz en BanBouw met de bouw kunnen starten.”

Waddinxveen: ‘Veel te doen alles dichtbij’

“Veel te doen, alles dichtbij”, dat is kenmerkend voor Waddinxveen. Het dorp ligt in de provincie Zuid-Holland, midden in het Groene Hart, met 30.000 inwoners. In de 13e eeuw is het als dijkdorp ontstaan bij veenontginning op de westoever van de Gouwe. Waddinxveen ligt heel centraal, midden in de Randstad, en dichtbij belangrijke uitvalswegen. Rust, ruimte en groen zijn nooit ver weg. Het is relaxed wonen in hartje Waddinxveen.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl