ZeemanVastgoed, Wooncompagnie en Trebbe realiseren 65 woningen Landsheer Warmenhuizen

ZeemanVastgoed, Wooncompagnie en Trebbe realiseren 65 woningen Landsheer Warmenhuizen

In Landsheer, de nieuwste uitbreidingswijk van Warmenhuizen, verrijzen straks 31 koopwoningen en 34 sociale huurwoningen. Om de volgende stap hierin te zetten ondertekenden Stefan van Schaik, directeur-bestuurder bij Wooncompagnie en Peter Langenberg, directeur bij ZeemanVastgoed de koopovereenkomst voor de grond onder de sociale huurwoningen. Ook ondertekenden Johan Bombach, directeur bij Trebbe en Stefan van Schaik, directeur-bestuurder bij Wooncompagnie de aannemingsovereenkomst voor de realisatie van 34 sociale huurwoningen in de wijk Landsheer in Warmenhuizen.

Stefan van Schaik, directeur-bestuurder bij Wooncompagnie: “Een nieuwe gemengde wijk, waar verschillende mensen straks met plezier kunnen wonen. Een gevarieerd woonaanbod is essentieel voor de vitaliteit en leefbaarheid van een buurt. Dat deze samenwerking hieraan bijdraagt, maakt mij enthousiast. Dat smaakt naar meer!”

Peter Langenberg, directeur, bij ZeemanVastgoed: “Het is momenteel een uitdagende markt. Na de nodige hobbels in de totstandkoming van de ontwikkeling en de onderhandelingen met de gemeente, zijn we trots op het resultaat hiervan. Het wordt een gevarieerde woonwijk.”

Johan Bombach, directeur bij Trebbe: “Fijne samenwerkingen, dat kenmerkt voor mij nu al Landsheer Warmenhuizen. Zeeman Vastgoed is voor ons een nieuwe samenwerkingspartner, Wooncompagnie werken we al langer prettig mee samen. Ik vind het fantastisch dat we vanuit deze samenstelling betaalbare, fijne woningen kunnen toevoegen aan Landsheer.”

Landsheer Warmenhuizen; een thuis voor iedereen

Landsheer is een ontwikkeling van ZeemanVastgoed en is de nieuwste wijk van Warmenhuizen en ligt dicht bij het centrum. Hier komen straks in totaal 153 woningen. Doordat er woningen in veel verschillende types en prijsklassen komen, biedt Landsheer een thuis aan een brede doelgroep. Deze fase in Landsheer omvat 65 woningen. 31 woningen zijn bestemd voor de verkoop en inmiddels allemaal verkocht. De resterende 34 woningen zijn bestemd voor de sociale verhuur door Wooncompagnie.

Landsheer Warmenhuizen; een dorpse wijk met een hedendaagse uitstraling

De woningen worden verdeeld over twaalf blokken en uitgevoerd in drie verschillende types. Architectenbureau BBHD heeft de woningen ontworpen. De architectuur kent stoere baksteendetails. De woningen hebben een roodbruine bakstenen gevel met een roodoranje dakpan óf een grijsbruine bakstenen gevel met antracietkleurige dakpannen. Op enkele woningen siert een puntgevel met dwarskap. De eenduidige architectuur zorgt voor rust en samenhang, de variatie in kleur, materiaal en typologie zorgt voor variatie. Op deze manier ontstaat er een herkenbaar dorpse woonwijk met een hedendaagse uitstraling die past bij Warmenhuizen.

Hoog wooncomfort, betaalbare energielast

De woningen zijn energiezuinig en beschikken over een betaalbare energielast voor de bewoners, zonder in te boeten op wooncomfort. Dit wordt bereikt door onder andere hoge isolatiewaarden, HR++ glas en een ventilatiewarmtepomp gecombineerd met eco-radiatoren. Voor de opwekking van elektriciteit worden pv-panelen op het dak geplaatst. Ook gezonde binnenlucht is geborgd doordat er twee CO2-sensoren de binnenlucht continu monitoren en waar nodig de ventilatie bijsturen.

Planning

Met de ondertekening van de overeenkomst is de volgende stap gezet in Landsheer Warmenhuizen. De bouw van deze 65 woningen wordt door ontwikkelende bouwer Trebbe ter hand genomen en start naar verwachting volgende maand nog. Als alles voorspoedig verloopt wordt de laatste woning eind 2023 opgeleverd. De koopwoningen in deze fase zijn inmiddels verkocht. Woningcorporatie Wooncompagnie brengt de woningen in verhuur.

Er zijn nog woningen te koop in een andere fase van Landsheer.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl