BAM Wonen levert 41 energieneutrale appartementen in Wassenaar op aan bewoners

BAM Wonen levert 41 energieneutrale appartementen in Wassenaar op aan bewoners

Het door Groosman ontworpen, luxueuze appartementencomplex is het eerste energieneutrale gebouw in Wassenaar en bestaat uit 41 appartementen met een flexibele woningindeling.

De Frederik is een zeer hoogwaardig appartementencomplex, dat met een EPC (energieprestatie coëfficiënt) van 0 de gebouwgebonden energie zelf opwekt. De architectuur kenmerkt zich door lichte kleuren, grote glasvlakken, metselwerk en architectonisch beton. Door middel van de toepassing van warmte-en koudeopslag worden de woningen in de zomer gekoeld en in de winter verwarmd. De technische installatie zorgt ervoor dat de verwarming en koeling van cv-water en stromend water energiezuinig verloopt.

Het appartementencomplex bevindt zich op een prachtige en uitstekend bereikbare locatie nabij groen, strand, zee en het dorpscentrum met alle voorzieningen. Rob Hompes, penningmeester bij de Vereniging Van Eigenaren (VvE) van De Frederik: ‘Het is voor ons als bewoners een enerverende tijd. Velen van ons wonen al in Wassenaar, maar dan vaak nog in grotere huizen. Verhuizen naar De Frederik is de start van een nieuwe periode. Ikzelf bijvoorbeeld ben gepensioneerd. Mijn vrouw en ik houden met de verhuizing naar De Frederik toch al een beetje rekening met de toekomst, wanneer we misschien minder mobiel worden. Ons nieuwe huis ligt op loopafstand van het winkelcentrum’.

De 41 appartementen met flexibele woningindeling hebben een royaal terras, een ruime en lichte woonkamer, tenminste twee slaapkamers en de meeste appartementen zijn voorzien van twee badkamers. In de gevel is structurele beplanting opgenomen die tevens een afscheiding vormt tussen de terrassen. De afwerking van de appartementen is grotendeels door de kopers zelf bepaald. Het gebouw is vernoemd naar Prins Frederik der Nederlanden, broer van Willem II en voormalig, gerespecteerd lid van het Koninklijk Huis.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl