Defensie-eiland in Woerden uitverkocht

Defensie-eiland in Woerden uitverkocht

Defensie-eiland in de gemeente Woerden is uitverkocht! Het contract van de laatste nieuwbouwwoning in deelplan Zuid is getekend.

Mijlpaal voor Defensie-eiland

De gelukkige eigenaren van het appartement kijken nu vol verwachting uit naar de oplevering van hun woning. Ook de laatste woning in Het Raamwerk, waar 16 cascowoningen in monumentale fabriekspanden worden gerealiseerd, is verkocht.

“De verkoop van de laatste woningen is voor mij een enorme mijlpaal. Na 10 jaar nadert Defensie-eiland nu echt zijn voltooiing. Ik ben erg trots. We zijn gestart in de crisis met de verkoop van Plandeel Noord waarbij we gekozen hebben voor kwaliteit en dat hebben we weten vast te houden. Het wordt een karakteristieke wijk waar mensen nu en in de toekomst fijn wonen. ”, zegt Marcel Groeneweg van Blauwhoed.

Plandeel Zuid en Het Raamwerk is na plandelen Noord en Midden het laatste deel van Defensie-eiland. In Plandeel Zuid worden 71 woningen gebouwd in 7 woonblokken met een breed scala aan woningtypen. Er komen niet alleen appartementen maar ook bijvoorbeeld boothuizen, herenhuizen, kadewoningen of ensuite-woningen. Elk woningtype heeft zijn eigen unieke uitstraling.

Met respect voor het verleden

Wonen in Defensie-eiland is wonen in een gebied met een rijke historie en een industrieel karakter. Met respect voor het verleden wordt er hard gewerkt aan de transformatie van dit gebied. Er worden niet alleen nieuwe woningen gebouwd maar daar waar mogelijk worden ook bestaande gebouwen gerenoveerd. Zoals het Wasserijgebouw waar horeca in de plint is gevestigd. Boven de horeca zijn appartementen gerealiseerd.

Ideale uitvalsbasis

Gelegen aan de singel en aan de rand van de binnenstad van Woerden maakt Defensie-eiland een ideale uitvalsbasis om rustig te wonen dichtbij de gezellige en levendige binnenstad. Er rijdt namelijk alleen bestemmingsverkeer over het eiland, geen doorgaand verkeer. Met verschillende bruggen is het eiland verbonden met de rest van de stad. Je bent zo in het centrum of op het station.

Transformatie van defensieterrein naar stadswijk

De transformatie van het voormalige defensieterrein naar een rustige stadswijk is bijna voltooid. Plandeel Noord en Midden zijn inmiddels door De Wasserij CV, een samenwerking tussen Blauwhoed en VORM, gerealiseerd. De bouw van plandeel Zuid en Het Raamwerk is nog in volle gang. Naar verwachting worden de allerlaatste woningen in de zomer opgeleverd. De woonwijk telt straks 210 woningen, waaronder nieuw gebouwde woningen en woningen in historische fabriekspanden

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl