Eerste paal Oostzijderpark Blok A in Zaandam

Eerste paal Oostzijderpark Blok A in Zaandam

Langs de A7 en nabij station Zaandam Kogerveld realiseert Heddes Bouw en Ontwikkeling in opdracht van B.V. Oostzijderpark, een ontwikkelcombinatie bestaande uit de Timpaan en Ontwikkeladviseur, 171 appartementen, horeca en een parkeergarage. Afgelopen december werd het officiële startschot van de bouw al gegeven en werd gestart met het aanbrengen van de damwanden.

Afgelopen donderdag is de eerste paal geslagen voor de bouw van Blok A van het project Oostzijderpark in Zaandam. Het was stormachtig op de bouwplaats maar daar hadden de mannen van Vroom Funderingstechnieken gelukkig geen last van.

Voor dit project wordt gebruik gemaakt van vibropalen, dat zijn in de grond gevormde palen. Om de palen te maken wordt eerst een stalen buis met gesloten punt heiend in de grond gebracht, zodra deze op diepte is wordt er een wapeningskorf in de buis gehangen en wordt de buis volgestort met betonspecie. Tijdens het storten wordt de buis trillend omhoog getrokken zodat het beton goed kan verdichten en er een goede aansluiting tussen de paal en de omliggende grond ontstaat. In totaal worden er voor dit bouwblok 423 vibropalen gerealiseerd. De uitvoering hiervan wordt gedaan door de firma Kuipers Funderingstechnieken, die hiervoor een tweede heistelling van de firma Vroom Funderingstechnieken heeft ingezet. Op deze manier kunnen de werkzaamheden sneller worden uitgevoerd.

Verwachting is dat alle vibropalen over 8 weken gerealiseerd zijn, waarna het uitgraven van de bouwput voor het maken van de parkeerkelder zal starten.

De appartementen in Blok A zijn vrije sector huur appartementen.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl