Start bouw markant appartementengebouw Meiboom – Oostzijderpark

Start bouw markant appartementengebouw Meiboom – Oostzijderpark

De bouw van gebiedsontwikkeling Oostzijderpark te Zaandam draait op volle toeren. Nadat eerder dit jaar de bouw van Woonveld A al startte, begint in september de bouw van deelfase Meiboom (veld D1). Onlangs is de verkoop gestart van de 24 appartementen in dit markante gebouw. Oostzijderpark is een ontwikkeling van Timpaan en Ontwikkeladviseur BV. De aannemer van Meiboom is Heddes Bouw & Ontwikkeling.

Meiboom springt in het oog

Meiboom is omgeven door groen. Het markante gebouw zelf is een driehoek; een vorm die als vanzelf ontstond door de plek waar de parklaan de spoorzone snijdt. De architect heeft gekozen voor een bijzondere, hoogwaardige witte baksteen in combinatie met rode gemêleerde bakstenen. De appartementen hebben oppervlaktes variërend van 67m2 tot 129m2.

Voortgang woontoren

De bouw van de toren op woonveld A is al in volle gang. De toren wordt het hoogste punt van Oostzijderpark en herbergt maar liefst 171 huurappartementen, met een restaurant met terras op de begane grond en een parkeergarage eronder. Naar verwachting wordt de woontoren in de zomer van 2023 opgeleverd.

Gebiedsontwikkeling

Veld A en D1 zijn onderdeel van de gebiedsontwikkeling van een totaal nieuwe stadswijk. Hier verrijst namelijk ‘Oostzijderpark’. Deze nieuwe wijk is goed bereikbaar met het NS-station Zaandam-Kogerveld en de uitvalswegen om de hoek. De nieuwe stadswijk krijgt autoluwe groene lanen en boulevards, collectieve tuinen en terrastuinen voor alle huizen. Er komen woningen voor starters, jonge gezinnen, ouderen en alles wat ertussen zit.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl