Stebru en Plegt-Vos tekenen koop- en realisatieovereenkomsten voor 400 appartementen in Zoeterwoude

Stebru en Plegt-Vos tekenen koop- en realisatieovereenkomsten voor 400 appartementen in Zoeterwoude

Plegt-Vos en Stebru sluiten overeenkomsten die de bouw van 400 appartementen in de wijk Verde Vista Meerburg in Zoeterwoude mogelijk maken. Op de Provada is daar door alle betrokken partijen op feestelijke wijze bij stil gestaan.

Ontwikkelaar Stebru werkte in de initiatief fase samen met ONE Real Estate Partners en tekende eind 2020 al de koopovereenkomst met Ontwikkelingsmaatschappij Meerburg (OMM) voor de grond voor dit nieuwbouwproject. Met beleggers Habion, Stichting Vastgoed Zorgsector, Credit Linked en Coever zijn koop- en realisatieovereenkomsten gesloten voor het merendeel van de woningen. Plegt-Vos, verantwoordelijk voor het ontwerp, de technische uitontwikkeling en de realisatie, zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 starten met de bouw van de woningen.

Van monofunctionele kantoorlocatie naar multifunctioneel gebied

Het initiële plan voor het toevoegen van extra kantoren op deze plek is de afgelopen jaren volledig herzien naar plannen voor een nieuwe woonwijk waarin wonen, werken en winkelen worden gecombineerd. Hiermee geeft de gemeente antwoord op de grote woningbehoefte in het gebied terwijl er tegelijkertijd optimaal wordt ingespeeld op de trend naar multifunctionele, levendige woon-, werk- en winkelgebieden.

De woningen worden gerealiseerd in het zuidelijke deel van het gebiedsontwikkelingsplan en zijn een mix van sociale huur-, vrije sector huur- en koopappartementen. Onder het appartementencomplex komt een parkeergarage met meer dan 350 parkeerplaatsen. De afzonderlijke bouwdelen worden met elkaar verbonden door gezamenlijke binnenhoven en entrees. Een echte blikvanger in het project wordt de ruim 200 meter lange gevel aan de kant van snelweg A4.

Het Voorlopig Ontwerp (VO) is van Groosman Architecten die ook verantwoordelijk is voor de verdere uitwerking. VIAC en K+ zijn de betrokken adviseurs op het gebied van installaties en bouwfysica/brandveiligheid.

Gebiedsontwikkeling Verde Vista Meerburg

Gebiedsontwikkeling Verde Vista Meerburg is een ontwikkeling van circa 14,5 hectare in de stedelijke Leidse regio, ingeklemd tussen snelweg A4 en het Groene Hart. De ontwikkeling is onderdeel van de grotere gebiedsontwikkeling W4 ter hoogte van Leiden, Leiderdorp en Zoeterwoude. De verdiepte ligging van de A4 ter hoogte van Zoeterwoude maakte een grootschalige gebiedsontwikkeling op deze unieke locatie mogelijk. Het gebied heeft een directe ontsluiting via de snelweg en tegelijkertijd een hoogwaardige landelijke ligging pal tegen de grenzen van het Groene Hart.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl