Bouw Huismerk huizen in Noorderhaven gestart

Bouw Huismerk huizen in Noorderhaven gestart

Heijmans is gestart met de bouw van 44 appartementen en 21 sociale huureengezinswoningen voor het project Haven1314 in het Zutphense Noorderhaven. De eengezinswoningen worden gebouwd volgens het Heijmans Huismerk woningbouwconcept. Noorderhaven, als belangrijkste deelgebied van De Mars, wordt een duurzame groenstedelijke stadswijk met een breed scala aan woningen en voorzieningen. Heijmans bouwt de woningen in opdracht van Woonbedrijf ieder1 en is als ontwikkel- en bouwpartij betrokken bij deze grootschalige gebiedsontwikkeling, die in fases wordt ontwikkeld.

De start bouw werd gevierd in het bijzijn van burgemeester Arnold Gerritsen en wethouder Annelies de Jonge, Stef Jaske (directeur Heijmans) en Joke Hofman (directeur-bestuurder ieder1). Ook waren de bewoners van de huurappartementen Het Blokhuys en De Bres aanwezig, die eerder dit jaar in Noorderhaven kwamen wonen.

Heijmans Huismerk

De 21 Heijmans Huismerk woningen zijn uitgewerkt met een bijzondere gevelarchitectuur, geheel passend bij de karakteristieke historie van de Zutphense binnenstad. Het is een van de talrijke keuzemogelijkheden die het Heijmans Huismerk biedt om aan klant- en gebiedspecifieke kwaliteitseisen te kunnen voldoen. Ieder1 voldoet met de realisatie van de Heijmans Huismerk woningen ook aan de toenemende vraag naar ruimte en comfort voor een betaalbare prijs in de sociale huursector.

Noorderhaven, Zutphen

Noorderhaven, gelegen langs het spoorlijn en het historisch stadscentrum en de IJssel, biedt straks ruimte aan circa 1.000 woningen, kantoren, ambachtelijke detailhandel, ateliers, dienstverlening, horeca en onderwijs. Noorderhaven is een brede coalitie tussen Heijmans, de gemeente, NS Poort, Woonbedrijf ieder1, ProRail, Strukton en diverse ondernemers.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl