AM geeft startsein bouw Eendracht op Euryza-locatie in Zwijndrecht

AM geeft startsein bouw Eendracht op Euryza-locatie in Zwijndrecht

Wethouder Jos Huizinga van de gemeente Zwijndrecht en Gilbert Kokenberg, Directeur Projecten bij AM Zuidwest, geven donderdag 11 juni virtueel het startsein voor de bouw van vijftien duurzame eengezinswoningen en drie appartementen op de Euryza-locatie tussen de Oude Maas en de Ringdijk in Zwijndrecht. Het woongebied Eendracht is na Rietvink, Landzigt en Rozenburg het vierde project van AM dat op deze locatie wordt gerealiseerd. Het merendeel van de woningen is verkocht of staat onder optie. De bouw van de woningen wordt gerealiseerd door BAM Wonen.

Virtuele bijeenkomst

Met de virtuele bijeenkomst op 11 juni wordt stil gestaan bij de viering van de start bouw. Alle toekomstige bewoners zijn uitgenodigd om de virtuele handeling bij te wonen, mee te toosten en een ‘kijkje’ te nemen op de bouwplaats.

Eendracht

Eendracht is een kleinschalig en intiem woonhof, dat op de voormalige locatie van rijstfabriek Euryza tussen de Oude Maas en Ringdijk wordt gerealiseerd. De naam Eendracht en die van de andere plannen op de Euryza-locatie verwijzen naar de molens die vroeger in en rond Zwijndrecht stonden. De woningen hebben een speelse architectuur naar een ontwerp van Groosman architecten uit Rotterdam. Bij de afwerking zijn verschillende kleuren metselwerk toegepast, wat een gevarieerd straatbeeld geeft. De woningen hebben een royale achtertuin die aansluit op het private binnenterrein, waar parkeergelegenheid is gecreëerd voor bewoners. De prijzen van de woningen zijn vanaf € 349.500 tot € 362.500.

Duurzaam

De woningen zijn voorzien van een duurzame warmte-koudeopslag (WKO-installatie) en hebben een Energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0,0 (energieneutraal), wat betekent dat de in- en uitgaande energiestromen in balans zijn. Daarnaast zijn de woningen voorzien van zonnepanelen.

Bron: BAM Wonen

5/5 - (1 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl