AM geeft startsein bouw nieuw landmark in Zwijndrecht op Euryza-locatie: High & L’Eau

AM geeft startsein bouw nieuw landmark in Zwijndrecht op Euryza-locatie: High & L’Eau

Gebiedsontwikkelaar AM geeft vrijdag 3 december het startsein voor de bouw van het nieuwe woonicoon High & L’Eau in Zwijndrecht. Het appartementengebouw is door zijn hoogte en ontwerp een ware blikvanger en ligt direct aan de Oude Maas Het complex bestaat uit twee delen die aan elkaar zijn verbonden en omvat in totaal 52 appartementen. De feestelijke handeling wordt verricht door wethouder Jos Huizinga en adjunct-directeur Gilbert Kokenberg van AM. Bewoners en andere betrokkenen kunnen het officiële startsein voor de bouw volgen via een livestream. Alle appartementen zijn verkocht.

Wethouder Jos Huizinga (Wonen) is blij dat er verder wordt gebouwd langs de Oude Maas: “We krijgen er met het hoogste gebouw van Zwijndrecht een icoon bij. Dat is mooi. Maar ik vind het nog belangrijker dat in een tijd waarin de woningmarkt op slot zit, er 52 appartementen bijkomen in Zwijndrecht. Dat is niet alleen goed nieuws voor de mensen die er gaan wonen, maar ook voor andere woningzoekenden. De mensen die verhuizen naar één van de nieuwe appartementen, laten ook een woning achter die in de verkoop gaat. Zo komt er weer beweging in de woningmarkt.”

Alle bewoners genieten van fraaie skyline

Gebouw High telt zeventien verdiepingen en heeft 36 appartementen variërend in drie-, vier- en vijfkamer appartementen met oppervlaktes van 103 tot en met 135 m2. Daarnaast is er op de bovenste laag een penthouse met een oppervlakte van 236 m2. De buitenruimtes zijn georiënteerd op het water en het zonnige zuidoosten. Alle bewoners hebben hiermee een weids en zonnig uitzicht over de Oude Maas.

In L’Eau, het tweede deel van het gebouw, komen acht woonlagen met zestien drie- of vierkamerappartementen met oppervlaktes vanaf 100 tot 130 m2. Parkeren kan in de ondergrondse parkeergarage. Het ontwerp van High & L’Eau komt van Groosman en Partners. De bouw is in handen van BAM Wonen.

Duurzaam

De woningen in High & L’Eau zijn voorzien van een duurzame warmte-koudeopslag (WKO-installatie) en is daardoor een bijna energieneutraal gebouw, wat betekent dat de in- en uitgaande energiestromen in balans zijn. Voor bewoners met elektrische auto’s is er een mogelijkheid om laadpalen te leasen in de parkeergarage.

Virtuele bijeenkomst

Met de virtuele bijeenkomst op 3 december wordt stilgestaan bij de viering van de start bouw. Alle toekomstige bewoners zijn uitgenodigd om de handeling online bij te wonen, mee te toosten en een virtueel ‘kijkje’ te nemen op de bouwplaats.

Woongebied Euryza

Euryza ging in 2017 van start met de realisatie van twee appartementengebouwen: Landzigt en Rietvink. Deze zijn vernoemd naar twee van de vele rijstpelmolens die vroeger in en rond Zwijndrecht stonden. Niet veel later volgde appartementengebouw Rozenburg met energieneutrale woningen. In 2020 kwam deelgebied De Eendracht succesvol op de markt, bestaande uit vijftien duurzame eengezinswoningen en drie beneden/bovenwoningen rondom een binnenhof. High & L’Eau wordt het vijfde project dat AM op deze locatie realiseert.

AM is verantwoordelijk voor de integrale gebiedskwaliteit van Euryza, inclusief de inrichting van de openbare ruimte. Centraal in het gebied ligt het Euryzaplein, in de as van het centrum van Zwijndrecht richting de Kerk van Dordrecht. In het verlengde hiervan vormt een grote trap de verbinding tussen de hoge en de lage kade; een uitnodigende plek om langs het water te verblijven en te genieten van het uitzicht en de binnenvaart. Nabij Euryza zijn er winkel- en horecavoorzieningen. Aan het Veerplein ligt de halte van de waterbus, met haltes in Dordrecht en ook Rotterdam.

AM thema ‘Gelukkig leven’

De ontwikkeling van woongebied Euryza past naadloos in het streven van AM om gebieden te creëren waar mensen gelukkig kunnen leven. Euryza staat voor comfortabel, toekomstbestendig wonen in een aantrekkelijke woonomgeving. De woningen en appartementen beschikken over riante woonkamers en voldoende buitenruimte en zijn kwalitatief hoogwaardig afgewerkt. De directe nabijheid van het water geeft een vrij gevoel en de appartementen hebben een fraai uitzicht op de oude binnenstad van Dordrecht. Het achterliggende terrein krijgt een parkachtige setting en er zijn diverse wandelpromenades op de Euryza-locatie.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl