Blauwhoed en VORM exclusieve partners voor ontwikkeling Maasterras-West Zwijndrecht

Blauwhoed en VORM exclusieve partners voor ontwikkeling Maasterras-West Zwijndrecht

Gemeente Zwijndrecht en Woonkracht10 kiezen voor de combinatie Blauwhoed en VORM als partner voor de ontwikkeling van Maasterras-West.

Dit gebied ligt nabij het station van Zwijndrecht en vormt de kern van de ontwikkeling in Diztrikt, onderdeel van de spoorzone Dordrecht-Zwijndrecht. “Een plan van aanpak met oog voor alle betrokkenen, een helder verhaal en een duidelijk streven naar samenwerken met de gemeente en Woonkracht10”, zo is te lezen in het juryrapport.

Blauwhoed en VORM hebben een succesvolle geschiedenis als samenwerkingspartners in langjarige gebiedsontwikkeling en gaan het komende half jaar vol enthousiasme aan de slag in Zwijndrecht. In die periode voeren zij gezamenlijk met de gemeente en de wooncorporatie een haalbaarheidsonderzoek uit voor herontwikkeling van het projectgebied. Bij positief besluit op de haalbaarheid van alle partijen wordt overgegaan tot het sluiten van overeenkomsten voor het vervolg.

Maasterras-West

Het project Maasterras bestaat uit Maasterras-West, Maasterras-Oost en het zuidelijke Stationsplein. Het deelgebied Maasterras-West wordt als eerste op de markt gebracht. De gemeente en Woonkracht10 streven voor deze buurt naar een rustig stedelijk woonmilieu waarin je wooncarrière kunt maken. Woningen voor jong en oud(er), woonvoorzieningen die ondernemerschap en creativiteit stimuleren en een wijk waar je kan werken, recreëren en ontmoeten.

Een partner die durft

De marktselectie voor het gebied startte in 2020. De gemeente en Woonkracht10 zochten een partner die bereid is langdurig te investeren in hét nieuwe centrum van Zwijndrecht. Een partner die het kan, ziet, durft en bovenal gaat doen en zijn of haar creativiteit inbrengt om de ambitieuze, duurzame en complexe ontwikkeling van Maasterras-West samen in te vullen. Met de keuze voor Blauwhoed en VORM is deze creatieve partner gevonden. Nu start een exclusieve samenwerking van een half jaar om te komen tot een haalbaar plan voor de ontwikkeling van het gebied.

Huis kopen Zwijndrecht

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl