Gemeente Zwijndrecht ondertekent contract voor de ontwikkeling en bouw appartementen Buizerdstraat

Gemeente Zwijndrecht ondertekent contract voor de ontwikkeling en bouw appartementen Buizerdstraat

Op het terrein van de voormalige basisschool Lindenstein komt een appartementencomplex met 24 woningen. De gemeente Zwijndrecht heeft de grond aan de Buizerdstraat verkocht aan Van Wijnen. Wethouder Jos Huizinga en Arjan van Meijeren, directeur projectontwikkeling van Van Wijnen hebben deze week hun handtekening gezet onder de overeenkomst. Wethouder Jos Huizinga is blij dat er een ontwikkelaar is gevonden voor het bouwproject: “We hebben in Zwijndrecht veel nieuwe huizen nodig. Het prachtige appartementencomplex dat aan de Buizerdstraat wordt gebouwd, levert daar een mooie bijdrage aan.”

Bouwrijp maken

Nu de overeenkomst is ondertekend gaan de voorbereidende werkzaamheden van start. Binnenkort gaat de gemeente Zwijndrecht een dode boom en een afgebroken tak van een boom in de bomenrij voor de flat verwijderen. Voor twee bomen zal een kapvergunning worden aangevraagd. Dat is nodig om ruimte te maken voor de binnentuin bij het appartementencomplex.

De gemeente Zwijndrecht begint in februari 2021 met het bouwrijp maken van de grond. Als eerste wordt op het terrein zand en grond gestort. Het bouwrijp maken duurt ongeveer tot oktober 2021. Daarna vraagt Van Wijnen een omgevingsvergunning aan voor de bouw van het appartementencomplex.

Woningbouw

In 2018 is de voormalige basisschool Lindenstein gesloopt om plaats te maken voor woningbouw. Vorig jaar heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan vastgesteld. De gemeente heeft afgelopen jaar een selectieprocedure uitgevoerd om een ontwikkelaar/bouwer te selecteren.

Duurzaam

Deze procedure is gewonnen door Van Wijnen. De ontwikkelende bouwer heeft het plan opgesteld in samenwerking met architectenbureau Groosman. Het appartementengebouw voldoet ruimschoots aan de duurzaamheidseisen van deze tijd.

Buitenruimte

Het gebouw krijgt een gemeenschappelijke buitenruimte waar het elkaar ontmoeten centraal staat. De inrichting hiervan wordt samen met de toekomstige bewoners bepaald. “Zo creëren we een betekenisvolle en levendige omgeving voor de mensen die de plek gaan gebruiken”, vertelt Dico Smitsman, projectontwikkelaar bij Van Wijnen.

5/5 - (2 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl