Herontwikkeling boerderij aan de Lindtsebenedendijk een stap dichterbij

Herontwikkeling boerderij aan de Lindtsebenedendijk een stap dichterbij

Donderdag 18 november tekenden de directie van ontwikkelaar De Stenen en ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep de koop- en bouwteamovereenkomst voor de herontwikkeling van de zorgboerderij aan de Lindtsebenedendijk 151 in Zwijndrecht. Op deze locatie, die vanaf nu verdergaat onder de projectnaam ‘Land van ’t Hof’, komt een zorgboerderij terug, met maximaal 24 woonzorgeenheden. Daarnaast worden er 37 (koop)eengezinswoningen gebouwd. Met het tekenen van de overeenkomst is weer een belangrijke stap gezet voor de her- en nieuwbouwontwikkeling aan de Lindtsebenedendijk.

Nieuwbouwproject Land van ’t Hoff

Land van ’t Hoff is een her- en nieuwbouwontwikkeling aan de Lindtsebenedendijk 151 in Zwijndrecht, op het terrein van de voormalige Twirlvereniging en boksschool. De oude boerderij wordt gesloopt en herontwikkeld tot een kleinschalig woon/zorgcomplex (zorgboerderij) met maximaal 24 wooneenheden. Op het erf van de zorgboerderij komen 37 (koop)eengezinswoningen.

De huidige boerderij is een historische boerderij met een beeldbepalend karakter. Dit karakter wordt teruggebracht in de nieuwe zorgboerderij. Ook in de eengezinswoningen is de boerderijstijl terug te zien. Bij de sloop van de boerderij wordt gekeken of er vrijgekomen materialen zijn welke mogelijk hergebruikt kunnen worden voor de nieuwbouw.

Samenwerking

De ontwikkeling van dit nieuwbouwplan is in handen van De Stenen en ABB Bouwgroep De Stenen ontwikkelt de zorgboerderij en ABB is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de eengezinswoningen. Beide partijen, met hun eigen architect, werken nauw met elkaar samen zodat er een mooie samenhang ontstaat in dit plan.

‘Wij zijn erg blij met de samenwerking die we hebben met De Stenen. De zorgboerderij is een eyecatcher in het plan en biedt een mooi programma binnen de gemeente Zwijndrecht’, aldus Erik den Breejen, directeur bij ABB Bouwgroep.

Planning

De vaststelling van het bestemmingsplan vindt naar verwachting plaats in het eerste kwartaal 2022. Vervolgens wordt de omgevingsvergunning uitgewerkt. De zorgboerederij wordt geëxploiteerd aan De Zorghaven Groep en de eengezinswoningen worden naar verwachting tweede helft van 2022 in de verkoop gebracht.

Hypotheekadviseur Zwijndrecht

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl