De voordelen van een nieuwbouwwoning

De voordelen van een nieuwbouwwoning

Heb jij na een lange zoektocht eindelijk je favoriete project voor een nieuwbouwwoning gevonden? Dan is dit natuurlijk ontzettend spannend. Waar je bij het kopen van een bestaand huis natuurlijk exact weet hoe het er van binnen en ook buiten uitziet, is dit bij een nieuwbouwwoning niet het geval. Wel heb je tegenwoordig als voordeel, dat ze zelfs naar een prachtig 3D-ontwerp ook het volledige huis in VR kunnen laten zien. Toch blijft het tot het moment van oplevering altijd even spannend hoe het er in het echt uit komt te zien. Ondanks deze onzekerheden heeft een nieuwbouwwoning natuurlijk ontzettend veel voordelen. Omdat het er teveel zijn om op te noemen, hebben we de grootste voordelen er voor je uitgepikt.

Vrij op naam

Wanneer je een bestaande woning koopt, dan heb je te maken met kosten koper. Dit zijn de kosten die je maakt voor het op naam zetten van de woning en eventuele overige kosten. Bij een nieuwe woning is dit niet het geval.
Deze kun je namelijk ‘vrij op naam’ zetten. Dit betekent dat je geen overdrachtsbelasting hoeft te betalen en ook de notariskosten al bij de prijs van woning zijn inbegrepen. Ondanks het feit dat je een groot deel van de belasting kunt terugvorderen, heeft het toch zeker tot wel enkele duizenden euro’s voordeel.

Onderhoudskosten zijn nihil

Bij een nieuwe woning is natuurlijk alles nieuw. De kans dat jij dus de eerste paar jaar iets moet vervangen is vrij klein. Belangrijk is natuurlijk wel dat je je woning goed onderhoudt. Dat wil zeggen dat je de ketel periodiek laat controleren, maar ook zorgt dat je kozijnen regelmatig worden voorzien van een schoonmaakbeurt. Ondanks dat je misschien wel kiest voor kunststofkozijnen, kan ook vuil het kunststof aantasten. Overigens is het ook verstandig om direct je vaste lasten onder de loep te nemen. Zo kan het zijn dat je inboedelverzekering niet meer helemaal voldoende is om alles te dekken en je misschien ook wel wegens gezinsuitbreiding hebt gekozen voor een andere auto. Door online je verzekeringen te vergelijken, kun je niet alleen direct de goedkoopste autoverzekering en ook inboedelverzekering afsluiten, maar kun je ook direct checken hoe de dekking is. Zo weet je zeker dat je niet alleen de beste prijs betaald, maar ook de beste dekking hebt.

Volledig naar eigen smaak in te richten

Bij een nieuwbouwwoning heb je natuurlijk tot een bepaalde hoogte volledig de vrije hand in wat je met de inrichting doet. Je kunt zelfs helemaal zelf bepalen waar je de stopcontact graag zou willen hebben en op welke hoogte. Dit zorgt ervoor dat je helemaal vrij bent in het indelen van je woonkamer, keuken, maar ook de volledige bovenverdieping. In een bestaande woning kan het namelijk zo zijn dat je voor een bepaalde indeling een stopcontact op internetaansluiting moet verplaatsen. Iets waar je in een nieuwbouwwoning natuurlijk geen last van hebt. Naast deze kleine aanpassingen kun je natuurlijk ook de keuze maken voor een extra raam of
misschien zelfs wel een uitbouw. Kortom, enorm veel voordelen dus!

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl