Trebbe draait in 2019 recordomzet van 397 miljoen

Trebbe draait in 2019 recordomzet van 397 miljoen

Na een lichte omzetstijging in 2018, nam ook in 2019 de omzet verder toe. De totale omzet steeg met ruim 40% naar € 397 miljoen. De forse omzetstijging van Trebbe Holding is voor een groot deel toe te schrijven aan de overname van de Giesbers Bedrijven eind 2018. Trebbe draaide nog niet eerder in haar 109-jarige bestaan zo een hoge omzet.

De woningbouw binnen Trebbe groeide met ruim 44 % van € 206 miljoen naar € 297 miljoen. De omzet verkregen uit utiliteitsbouw steeg naar € 100 miljoen. Trebbe behaalde een rendement van 3,3% voor belasting over de totale omzet en is ook in de jaren die achter ons liggen altijd winstgevend gebleven. De forse omzetstijging van Trebbe Holding is voor een groot deel toe te schrijven aan de overname van de Giesbers Bedrijven eind 2018. Daarnaast heeft ook de goedgevulde orderportefeuille van de afgelopen jaren daar een belangrijke bijdrage aan geleverd. Onder Trebbe Holding vallen Trebbe Groep, Dijkham Bouw, Bouwbedrijf Van den Hengel en de Giesbers Bedrijven.

Personeel

Als gevolg van de omzetgroei is ook het personeelsbestand gegroeid. Eind 2019 waren er 486 mensen (464 fte) in dienst, dit is een lichte stijging ten opzichte van het aantal medewerkers dat in 2018 in dienst was.

Doorkijk 2020

Nadat de afgelopen jaren de omzet fors steeg, ziet Trebbe 2020 gematigd positief tegemoet. Hein Trebbe jr., directeur Trebbe Holding: “De goedgevulde orderportefeuille biedt een stevig fundament voor 2020 en verdere jaren. We zijn het jaar goed begonnen. Maar met de intrede van het coronavirus en de onduidelijkheid rondom de duur en de impact van deze pandemie is het moeilijk te voorspellen hoe ons dit zal raken.” Vooralsnog verwacht Trebbe de omzet verkregen uit de nieuwbouw van grondgebonden woningen en appartementencomplexen te consolideren. De omzet vanuit utiliteitsbouw zal licht toenemen. Vanwege de corona-gevoeligheid zal de omzet vanuit groot onderhoud en renovatie van bestaand vastgoed iets afnemen. Dit bij elkaar resulteert in consolidatie van de totale omzet voor 2020. “Deze verwachting is naar onze mening nog realistisch omdat we zien dat onze werken – die op dit moment in uitvoering zijn – doordraaien. Wel is dit afhankelijk van de toekomstige effecten van de coronacrisis”, aldus Trebbe jr.

Flexibiliteit en blik vooruit de sleutel tot de toekomst

De marktomstandigheden veranderen als gevolg van de internationale pandemie. Hein Trebbe jr.: “Verandering is de enige constante factor. Alleen samen kunnen we het hoofd bieden aan de vraagstukken die er op ons afkomen.” Om goed op deze sterk veranderende markt in te kunnen spelen wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van producten en diensten die bij de huidige en toekomstige tijdsgeest passen en waarbij bijzondere aandacht is voor duurzaamheid en betaalbaarheid. Een concreet voorbeeld hiervan is de betaalbare woning die Trebbe onlangs lanceerde. “Wij blijven er meer dan ooit op gericht om voor onze opdrachtgevers een professionele partner te zijn waar zij op kunnen bouwen. Dankzij de flexibiliteit en inzet van onze opdrachtgevers, bouwpartners en medewerkers en door de blik op de toekomst te richten komen we ook deze tijd weer door.”

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl