Heijmans ONE genomineerd voor de Houtinnovatieprijs

Heijmans ONE genomineerd voor de Houtinnovatieprijs

Heijmans ONE, het tijdelijk verplaatsbare huis voor eenpersoonshuishoudens, is genomineerd voor de Houtinnovatieprijs 2014. Heijmans ONE komt in aanmerking voor de prijs vanwege zijn innovatieve karakter in de houtbouwindustrie.

De innovatie van Heijmans en architect MoodWorksArchitecture verbindt op duurzame wijze tijdelijk huren met tijdelijk locatiegebruik van braakliggende gebieden in de stad. Heijmans ONE streeft samen met de opvouwbare sluisdeur van Royal Haskoning DHV op 7 oktober naar de eindprijs. De Houtinnovatieprijs is onderdeel van de Houtprijs.

Heijmans ONE legt op intelligente wijze de verbinding tussen twee vraagstukken: het tekort aan goede tijdelijke huurhuizen en de troosteloze aanblik van leegstaande gebieden. Heijmans ONE is een mooi en compleet huis dat tijdelijk wordt geplaatst in leegstaande gebieden in de stad. Het voorziet in alle benodigde faciliteiten, zoals een keuken, een badkamer, een ruime woonkamer met vide, een aparte slaapkamer én een eigen voordeur met een buitenterras.

Het huis wordt opgebouwd uit een geprefabriceerde houtconstructie en dat levert een ruim en aansprekend huis op. Heijmans ONE is CO2-neutraal en Heijmans heeft de ambitie om het verplaatsbare huis op termijn Cradle2Cradle of autarkisch te laten zijn. De uitgekiende houtconstructie bestaat uit twee componenten die per vrachtwagen worden vervoerd. Heijmans ONE is binnen een dag te plaatsen. De ontwikkeling van Heijmans ONE startte in 2013 en er wordt nu gewerkt aan de prototypes.

De Houtinnovatieprijs is een initiatief van Centrum Hout en heeft als doel bedrijven instellingen en ontwerpers te stimuleren tot de ontwikkeling en het in de markt zetten van innovatieve houttoepassingen in de bouw.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl