Heijmans ONE schittert tijdens Dutch Design Week

Heijmans ONE schittert tijdens Dutch Design Week

De eerste bewoner van de Heijmans ONE wordt donderdag 23 oktober bekend gemaakt tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Via een vacature werft Heijmans de proefbewoner. De bewoner wordt ambassadeur van dit unieke huis en wordt daarvoor beloond met gratis huisvesting. Begin december trekt de bewoner voor drie maanden het verplaatsbare huis in op Zeeburgereiland in Amsterdam. De onthulling vindt plaats bij de Oude Rechtbank in Eindhoven. Tijdens dit evenement is ook de Heijmans ONE te bewonderen. De Heijmans ONE is van 24 tot en met 26 oktober te bezichtigen voor publiek.

De woonambassadeur test de eerste versie van de Heijmans ONE met het team van Heijmans, zodat het concept kan worden verbeterd. Daarnaast wordt de ambassadeur het gezicht van Heijmans ONE naar de buitenwereld. Geïnteresseerden worden via online kanalen opgeroepen te solliciteren naar de functie van woonambassadeur van Heijmans ONE. De selectie is volop gaande. Meedingen naar de functie kan nog tot 20 oktober.

Twee prototypen

Op Zeeburgereiland komen twee prototypen waarmee kennis wordt opgedaan op het gebied van wooncomfort en dagelijks gebruik. Heijmans is verheugd met de instemming van de gemeente Amsterdam om de Heijmans ONE op Zeeburgereiland te mogen plaatsen. Zeeburgereiland is een locatie die uitstekend past bij de filosofie achter de Heijmans ONE, aangezien vooruitlopend op definitieve ontwikkelingen al een bestemming aan het gebied wordt gegeven.

Heijmans ONE

Heijmans ONE is een verplaatsbaar huis voor eenpersoonshuishoudens. Het legt de verbinding tussen het tekort aan goede bereikbare huurhuizen voor jonge, stedelijke starters en leegstaande gebieden. De huizen zijn ontwikkeld voor de doelgroep van jonge, stedelijke starters, veelal net afgestudeerden, die op de woningmarkt tussen wal en schip dreigen te vallen. Volgens het CBS telt deze doelgroep in 2050 circa 700.000 personen.

Het ontwerp van de Heijmans ONE is van Moodworks Architecture. De duurzame ambities worden ondermeer gehaald door toepassing van AERspire-zonnepanelen. Deze panelen zijn niet alleen veel efficiënter dan traditionele panelen, maar ook esthetisch aantrekkelijker.

Met een innovatie als Heijmans ONE wil Heijmans patronen doorbreken en daarom schittert het allereerste huis op het toneel van de Dutch Design Week in Eindhoven. De Heijmans ONE is van vrijdag 24 tot en met zondag 26 oktober te bezichtigen bij de Oude Rechtbank, entree via Stratumseind 34 in Eindhoven.

Openingstijden Dutch Design Week
Vrijdag 24 oktober – 11.00 – 21.00 uur
Zaterdag 25 oktober – 11.00 – 21.00 uur
Zondag 26 oktober – 11.00 – 18.00 uur

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl